U novoj knjizi
18

Harry tvrdi da ga je William fizički napao zbog Meghan: Strgao mi je ogrlicu i bacio me na pod

D. J.
Foto: EPA
Foto: EPA
Britanski princ Harry u svojoj novoj knjizi tvrdi da ga je stariji brat princ William fizički "napao" tijekom svađe 2019. godine.

Kako piše Guardian, Harry je o incidentu progovorio u svojim novim memoarima "Spare", koji bi trebali biti objavljeni kasnije ovog mjeseca.

Harry (38) piše da je tokom svađe u kuhinji svog doma u Londonu William njegovu suprugu Meghan Markle nazvao "teškom" i "bezobraznom", prije nego što je Harryja oborio na tlo dok su se nastavljali svađati.

"Zgrabio me za ogrlicu, strgao mi ogrlicu i srušio me na pod. Pao sam na pseću zdjelicu koja je pukla ispod mojih leđa, a komadići su se urezali u mene", ispričao je Harry u knjizi.

Harry je tada rekao svom starijem bratu da ode. William se tada ispričao.

"Ne moraš reći Meg o ovome", navodno je rekao William.

"Hoćeš reći da joj ne kažem da si me napao?", upitao ga je Harry.

"Nisam te napao, Harolde", odgovorio je William koristeći nadimak za Harryja.

Najnovije otkriće o burnom odnosu braće dolazi u vrijeme dok se njihov otac kralj Charles priprema za svoju krunidbu u maju nakon smrti njegove majke kraljice Elizabete II u 96. godini.

Harry i Meghan su u Netflixovom dokumentarcu koji je objavljen u decembru prošle godine otkrili razloge zbog kojih su napustili kraljevske dužnosti i preselili u Ameriku.

U njemu su za većinu svoje nesreće okrivili rasističke medijske izvještaje i tabloidno uznemiravanje, za koje tvrde da ih je potaknula obitelj.

U odlomcima televizijskog intervjua za ITV u Ujedinjenom Kraljevstvu i CBS u Sjedinjenim Državama ovog tjedna prije izlaska knjige, Harry je rekao da želi "obitelj, a ne instituciju".

"Volio bih vratiti svog oca. Volio bih vratiti svog brata", rekao je Harry.