Predsjednički izbori
81

I Michael Douglas moli Bidena da odustane, a nedavno je tvrdio da je "oštar kao čičak"

D. J.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Slavni glumac Michael Douglas pridružio se slavnim osobama koje mole Joe Bidena da se povuče iz utrke za američkog predsjednika.
Slavni glumac kaže da je "duboko zabrinut" zbog predsjedničke kampanje i izbora koji će se održati u novembru ove godine.

"Ovo je baš teško. Obožavam tipa. Pedeset godina javne službe — divan lik. Slučajno su ovo jedni od onih izbora koji su tako ključni. I stvarno je teško", rekao je Douglas u emisiji "The View", kada ga je voditeljica Joy Behar upitala o apelima Bidenu da se povuče iz utrke za predsjednika.

"Ne brinem se nužno o tome šta će biti danas ili sutra, ali za godinu kasnije, brinem. Zabrinut sam", rekao je Douglas.

Ovaj 79-godišnji dobitnik Oscara zamoljen je i da komentira poruku Georgea Clooneya u New York Timesu objavljenu samo nekoliko minuta prije Douglasova pojavljivanja u dnevnom talk showu ABC-ja.

"Mislim da je to valjana tvrdnja", rekao je Douglas. "Duboko sam, duboko zabrinut", kazao je Douglas.

Redatelj filma "Kad je Harry sreo Sally" i oštri kritičar bivšeg predsjednika Trumpa, Rob Reiner, također je izrazio podršku Clooneyjevom članku, rekavši iako poštuje Bidena, "Treba nam neko mlađi da uzvrati."

"Joe Biden mora odstupiti", rekao je Reiner u objavi na društvenim mrežama.

Inače, prije manje od tri mjeseca, Douglas je branio Bidenovu dob i sposobnost za dužnost, rekavši da je 81-godišnji predsjednik "oštar kao čičak".

"Svi u Bidenovoj okruženju s kojima se on konzultirao kažu da je predsjednik dobro", rekao je tada Douglas, koji je bio domaćin prikupljanja sredstava za Bidenovu kampanju u aprilu.