Objasnila i zašto
11

Istražiteljica tvrdi da je Diddy kriv za Tupacovu smrt: Ne morate pucati na nekog da biste mu uzeli novac

L. R.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Istražiteljica Sheryl McCollum otkrila je zašto smatra da je Sean Combs Diddy odgovoran za ubistvo Tupaca Shakura.

Nakon vijesti da je porodica repera Tupaca pokrenula istragu o njegovom ubistvu i povezanosti s P Diddyjem, sada se oglasila i istražiteljica mjesta zločina Sheryl McCollum vjeruje da je Diddy povezan s Tupacovim ubistvom i prethodnom pucnjavom iz 1994. godine.

"Za mene je cijela ova situacija počela 1994. godine odnosno prvi put kad je Tupac napadnut", rekao je McCollum za NewsNation.

Naime, Tupac je upucan tokom pljačke u Quad studiju na Times Sqaureu, dok je u isto vrijeme P Diddy bio u studiju s pratnjom koja je uključivala 40 ljudi.

"Ne morate upucati na nekoga pet puta da biste mu uzeli nakit i novac. Kako to ikome ima smisla da će jedna osoba biti opljačkana, a ne ostalih 40? Ko bi imao više novca i nakita", navela je i dodala da je P Diddy i drugih 40 ljudi bilo neozlijeđeno.

Nakon pucnjave, Shakur je otvoreno optužio repera Notoriousa Biga (poznat i kao Biggie Smalls), izdavačku kuću Bad Boy Records i P Diddyja jer su takoreći opušteno reagivali kada se Tupac krvav dovukao do studija.

"Niko mi nije prišao. Primijetio sam da me niko ne gleda", rekao je Tupac 1995. godine za magazin Vibe.

Inače, Tupac je ubijen dvije godine kasnije u pucnjavi iz vozila dok je napuštao boksački meč u MGM Grandu u Las Vegasu.

"Oba puta kad je Tupac Shakur upucan, on je bio zarobljen. Prvi put u liftu, drugi put u automobilu. Doslovno nije imao gdje pobjeći. Ironično, obje scene nemaju snimak. Za mene to znači da je neko njemu blizak znao gdje se nalazi tog dana, u to vrijeme i na tom mjestu. To prilično dobro smanjuje vašu grupu sumnjivih osoba. Samo bi nekoliko osoba znalo gdje je bio oba ta dana", navela je McCollum.

P Diddy i Biggie su negirali te navode, a onda je Biggie ubijen 1997. godine i slučaj nije riješen.

Podsjećamo, P Diddy se trenutno suočava s optužbama za seksualno krijumčarenje i reketiranje koje su uključene u saveznu optužnicu u kojoj se navodi da je također sudjelovao u otmici, prisilnom radu, podmićivanju i drugim zločinima.