Šta vi mislite?
68

Italijanski plivač osvojio je srca dama na OI: "Najljepši muškarac kojeg sam vidjela"

I. S.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Italijanski plivač Thomas Ceccon je takmičenjem na Olimpijskim igrama dobio brojne obožavateljice širom svijeta te postao tema komentara.

On je 27. jula pomogao reprezentaciji Italije da osvoji bronzu u muškoj štafeti na 4x100 metara slobodno 27. jula. Nekoliko dana kasnije osvojio je zlato u muškoj disciplini 100 metara leđno.

No, njegovi fanovi pričaju o nečemu drugom - njegovom atraktivnom izgledu. Snimci su osvojili društvene mreže i imaju milionske preglede.

[TIKTOK]https://www.tiktok.com/@louise.dbz/video/7397968931740208417[/TIKTOK]

"Najljepši muškarac kojeg sam ikada vidjela", "Rijetko ko me može oduševiti, ali tu je italijanski plivač Thomas Ceccon", "Koliko je zgodan", "Fenomenalan je", neki su od komentara na društvenim mrežama.

On je nedavno u intervjuu za Rai Italia naveo da je oduvijek vjerovao u sebe.

"Kada sam bio dječak, išao sam na trening s Albertom (trenerom). Pitao me koji je moj san, a ja sam mu odgovorio: 'Da pobijedim na Olimpijskim igrama.' On mi je poručio: 'Polako, sve u svoje vrijeme.' Još dok sam bio dijete, znao sam da mogu pobijediti", rekao je.

Potiče iz sportske porodice. Njegova majka Gioia je šampionka u klizanju, a njegov otac je bio petobojac u vojsci.

Thomas je u djetinjstvu zajedno s bratom trenirao i tenis, ali je plivanje njegova najveća ljubav. Zbog svojih impresivnih plivačkih vještina je dobio nadimak "ajkula".