Uputili izvinjenje
0

Iz Adidasa se opet oglasili nakon što su izbacili Bellu Hadid iz reklame: Napravili smo nenamjernu grešku

I. S.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Iz kompanije Adidas su se ponovo oglasili nakon što su iz reklame izbacili manekenku Bellu Hadid, koja je porijeklom iz Palestine.
Adidas je dobio brojne kritike iz Izraela zato što su angažovali Bellu za promociju retro patika čiji je izgled inspirisan Olimpijskim igrama koje su se 1972. održale u Minhenu. Tada je 11 izraelskih sportista držano taocima i ubijeno.

"Nastavljaju se povezivanja s užasnom tragedijom koja se dogodila na Olimpijskim igrama u Minhenu povodom naše nedavne SLZ72 kampanje. Ove povezanosti nisu bile namjerne i izvinjavamo zbog bilo kakve uznemirenosti koju je ovo izazvalo u zajednicama širom svijeta. Napravili smo nenamjernu grešku", započeli su.

Dalje su se izvinili svojim partnerima, uključujući Bellu, ASAP Nasta i Julesa Koudea, za bilo kakav negativan utjecaj na njih. Ponovo su naveli da revidiraju kampanju. Napominjemo, u prvom saopćenju Adidas nije naveo imena saradnika koje su izbacili iz kampanje.

Bella planira tužiti Adidas zbog ove odluke. Kako su izvori naveli, uznemirena je i smatra da je ova kompanija provodila okrutnu i štetnu kampanju.