Odbačene optužbe
88

Je li Alec Baldwin odglumio suze na suđenju: Kamera uhvatila suprugu dok mu "daje znak"

N. O.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nakon što je odbačena optužba protiv Aleca Baldwina za ubistvo iz nehata, mreže su preplavile fotografije uplakanog glumca u zagrljaju supruge. Međutim, zbog novog snimka svi smatraju da je glumio.
Naime, DailyMail je podijelio snimak iz sudnice gdje se glumčeva supruga Hilaria može vidjeti kako mu signalizira da se okrene. U tom trenutku glumac se okreće, a može se vidjeti potištenog izraza lica.

Podsjetimo, nakon što je sutkinja objavila da odbacuje slučaj zbog nedoličnog ponašanja policije i tužioca zbog prikrivanja dokaza odbrani Baldwin je pao u zagrljaj supruzi i rasplakao se.

@dailymail

Hilaria Baldwin motioned for her husband Alec to turn around during his Rust trial. He has pleaded not guilty to two counts of involuntary manslaughter after allegedly fatally shooting Rust cinematographer Halyna Hutchins on set. #alecbaldwin #hilariabaldwin #celebritynews #celebnews #trial #courtroom #crime #rust

♬ Creepy and simple horror background music(1070744) - howlingindicator
Ubrzo nakon završetka suđenja snimljen je kako drži šampanjac dok je odlazio iz New Mexica i ulazio u privatni avion zajedno sa suprugom i djecom.

U oktobru 2021. godine, Baldwin je uvježbavao scenu s pištoljem za film "Rust" na ranču izvan Santa Fea. Misleći da su u njemu lažni meci, pucao je i ranio snimateljicu Halynu Hutchins i režisera Joela Souzu. Hutchins je preminula.

Od pucnjave je tvrdio da je nevin, rekavši da nije odgovoran za pravi metak koji je ubačen u ono što je trebalo da bude prazna puška.

Premda je ova optužba odbačena, njega i druge producente još uvijek čekaju tužbe koje su podnijeli roditelji i sestre ubijene snimateljice.