Sarađuje s tužiocima
13

Jedan od ljekara koji su umiješani u smrt Matthewa Perryja se pojavio na sudu i izjasnio krivim

N. O.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Jedan od dva doktora koji su optuženi u vezi sa smrću Matthewa Perryja prvi put se pojavio na federalnom sudu u Los Angelesu u petak nakon što je postigao dogovor o priznanju krivice i saradnji sa tužiocima.

Mark Chavez je među pet osoba optuženih za smrt Perryja, koji je pronađen u hidromasažnoj kadi u svom domu. On je ranije ovog mjeseca potpisao sporazum s tužiocima o priznanju krivice za zavjeru za distribuciju hirurškog anestetika ketamina.

"Chavez je pristao da se izjasni krivim po jednoj tački optužnice za zavjeru za distribuciju ketamina i potpisao je sporazum o priznanju krivice", saopštilo je jučer Ministarstvo pravde, "Na suđenju će odrediti datum za Chavezovu promjenu postupka izjašnjavanja o krivici kako bi odredili datum ročišta".

Ljekar je ranije ovog mjeseca potpisao sporazum s tužiocima o priznanju krivice za zavjeru za distribuciju hirurškog anestetika ketamina. U sporazumu o priznanju krivice priznao da je nabavio ketamin iz svoje bivše klinike i od veleprodajnog distributera gdje je dostavio lažni recept.

Pet osumnjičenih optuženo je u vezi sa smrću glumca uzrokovanoj ketaminom, saopštio je američki tužilac Martin Estrada u četvrtak tokom konferencije za novinare u Los Angelesu.

Grupa osumnjičenih uključuje i asistenta, dva doktora i ženu poznatu kao "Ketaminska kraljica". Estrada kaže da su optuženi dio "široke podzemne kriminalne mreže" koja je opskrbljivala ketaminom Perryja i druge.

Perryja je njegov asistent pronašao mrtvog 28. oktobra prošle godine. Medicinski istražitelj je zaključio da je ketamin glavni uzrok smrti.