Bivše prijateljice
40

Jelena Karleuša navela zašto se više ne druži s Marijom Šerifović: To me baš jako zaboljelo

I. S.
Foto: X
Foto: X
Srbijanske pjevačice Jelena Karleuša i Marija Šerifović bile su dobre prijateljice dok su zajedno bile u žiriju Zvezda Granda. Već neko vrijeme nisu u kontaktu, a Jelena je u novom intervjuu otkrila razlog.
"Bila sam uz nju i u dobru i u zlu, uvijek velika podrška njoj tokom cijele karijere. Smatrala sam je prijateljicom, ali uvijek kada je bio neki problem vezan za mene, ona meni to nije bila. Kap koja je prelila čašu vezano za Mariju i mene je kada je lajkala jedan jako ružan komentar na Twitteru u kojem vrijeđaju mene. Prvi lajk je bio njen", rekla je Jelena u podcastu Lazarov.

Također je navela kako uvijek Mariji davala komplimente. Smatra da se sve promijenilo nakon što je otišla iz "Zvezda Granda". Tvrdi da Marija više nema dobrog sagovornika u tom muzičkom takmičenju.

"Dogodilo se to što se dogodilo. Samo sam podvukla crtu. To me baš jako zaboljelo. Možda zvuči kao malo, ali u tom trenutku kada sam ja doživljavala jedan strašan linč, to je bila ova godina kad su mi izašli albumi, kad su mene napadali jer sam branila od napada našeg predsjednika, najmanje što sam očekivala od prijatelja je da se pridruže tome pa makar bio i taj jedan lajk", kazala je.

Podsjećamo, novinari su prošle godine pitali Mariju je li joj Jelena čestitala na uspjehu albuma "Dolazi ljubav".

"Jelena se nije javila i pretpostavila sam da ćete me to pitati. Da zauvijek stavimo tačku na ovo: ja s Jelenom Karleušom nemam ni najmanji problem. Ako ga ona ima, mislim da to treba svi da znamo. Ovo je moj jedini odgovor", kazala je.

Naglasila je da Karleuša ima u njoj prijatelja za važne životne stvari i daleko od medijske pažnje.

"Mislim da su neke druge stvari daleko važnije u životu za pružanje podrške, a to je ono kada se kamere ugase. Ja ću uvijek biti tu za nju. Ako ona ima problem, neka ga rješava sama sa sobom", rekla je.