Iskreno o bivšima
38

Jelena Perčin: S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend

N. C.
Jelena Perčin (Foto: RTL)
Jelena Perčin (Foto: RTL)
Jelena Perčin u novom intervjuu govorila je o neuspješnim brakovima te o odnosu s bivšim partnerima.

Perčin je za Večernji list istakla da iako se dvaput razvela ne smatra to kao univerzalno rješenje.

"Nije mi niko čestitao. Evo iskreno, ja stvari ne volim generalizirati, imam svoje izbore i stojim iza njih. No ne mislim da je to univerzalno rješenje. Mogu razumjeti da neko iz različitih okolnosti nema hrabrosti izaći iz odnosa ili voli još tu osobu pa se nada da će se nešto promijeniti... Ja smatram da u životu malo toga možemo birati, a puno toga dobijemo. Ono što možemo birati su prijatelji i partneri pa onda ne vidim smisao da se dvoje ljudi pati u nekom odnosu. Kompromis je apsolutno nužan, no postoje stvari na koje možeš i ne možeš pristati", dodaje.

Ona je istakla da ni u jedan brak nije ušla s pretpostavkom da će ga okončati.

"Nažalost, u svoja dva braka u koja sam bila, nisam ušla s premisom da će se okončati. Koliko god to još u našem društvu djeluje kao: 'Aha, ona ima dva braka iza sebe', vjerujem da bi puno žena na mom mjestu vrlo lako moglo imati po nekoliko brakova iza sebe. Njih možda neke okolnosti još drže u brakovima, a ja sam možda ipak malo hrabrija ili isključivija, kako god to žele protumačiti. Definitivno ni za čim ne žalim i ne bih promijenila nijednu svoju odluku - ni što sam se udala ni što sam se razvela", istakla je.

Ona je dodala da ni iz jednog svog odnosa nije izašla, a da ga nije iscrpila do kraja.

"Iz jednog i drugog braka sam izašla kada sam bila sto posto sigurna da nema natrag. To su bile moje bitke i povrede koje sam trebala rješavati sama sa sobom. To su očevi moje djece i to je jedino što je važno. Uvijek sam samo željela da se moja djeca osjećaju voljeno i da imaju svog oca. Sa svojim prvim suprugom imam fenomenalan odnos, mi smo prijatelji. Meni je za Lotu bilo važno da svog tatu može dobiti i vidjeti kad god želi. Naravno, sve se to mijenja kod djece, postoje faze identifikacije, kada imaju veću potrebu za mamom ili tatom. To treba prepoznati i ispoštovati", dodaje.

Ona je potom dotakla odnosa s Momčilom te istakla da i on djecu može vidjeti kad poželi.

"Takva situacija je i s Momom, radimo takve poslove kakve radimo, na papiru imamo da djecu viđa svaki drugi vikend, no to ne može uvijek biti baš tako. Ja sam žena od dogovora, svoju djecu može viđati kad god može i želi. To je za moju djecu dobro, a odnos koji je između nas i koji smo imali je samo naša stvar", dodao je.