Nakon neslane šale
29

Jučerašnji incident nije prvi u kojem je učestvovao Will Smith, 2012. je udario reportera

N. O.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Jučerašnji incident na sceni Oscara nije prvi put da je Will Smith nekoga ošamario na svečanim događajima - prije deset godina udario je muškarca po licu na crvenom tepihu premijere filma "Men in Black III".

Video iz 2012. pokazuje kako Smith preko ruke udara ukrajinskog šaljivdžiju Vitalija Sediukau lice, koji se predstavljao kao reporter dok je glumac davao izjave novinarima u Moskvi.

Seduik, kojeg su divlje svađe sa slavnim ličnostima dovele do hapšenja i zabrana prilaska, prešao je granicu kada je posegnuo da poljubi Smitha u oba obraza, tvrdeći da je to tradicionalni ukrajinski pozdrav.

Na snimku se vidi Smith kako gura Sediuka i govori: "Šta je dođavola tvoj problem čovječe?" prije nego što ga je udario po licu.

Dok su glumčevi publicisti nervozno gledali rasplet događaja, Smith se na drugom snimku vidi kako u šali "udara" sljedeću TV snimateljsku ekipu, rekavši: "Pokušao je da me poljubi u usta... imao je sreće što ga nisam udario. Rekao sam to pred kamerom – znate da je sve dobro."

U to vrijeme, Smithov šamar naišao je na odobravanje njegovih kolega zvijezda, a kasnije je priznao kako mu se tim povodom obratio i Jay Z koji je incident smatrao posebno smiješnim.

"Vratio sam se ljut što neko misli da zato što si slavan može da ti radi šta god hoće", kazao je u podcastu te ispričao kako je dobio niz poruka od Jaya.

Smith je rekao da ga je nazvao te da mu je rekao: "Upravo sam pogledao vidio na kojem šamaraš tipa u Rusiji. To je najsmješnija stvar koju sam ikada vidio."

"Beyonce i ja imamo nastup večeras i razmišljamo o tome da ga otkažemo i da ostanemo kući i gledamo kako šamaraš ovog tipa", tvrdi da mu je kazao Jay Z.

Seduikove ranije šale uključuju jurnjavu na scenu na dodjeli Grammyja 2013. dok je Adele preuzimala nagradu, hvatanje Bradleyja Coopera za nogu i pokušaj hvatanja Lea DiCapria na Međunarodnom filmskom festivalu u Santa Barbari 2014.

Uhapšen je zbog upada na pistu 2014. na Sedmici mode u New Yorku, a nekoliko mjeseci kasnije, na Filmskom festivalu u Cannesu, zavukao se ispod haljine Americe Fererre ostavivši je "potresenom".

Iste godine, Brad Pitt je tražio zabranu prilaska nakon što je glumca šaljivdžija navodno udario na premijeri filma "Maleficent" Angeline Jolie.