Sjećate li se McSteamyja?
23

Kako danas izgleda omiljeni glumac iz "Uvoda u anatomiju": Konačno je otkrio zašto je napustio seriju

N. O.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Eric Dane bio je jedan od omiljenih glumaca serije "Uvod u anatomiju", a nedavno je konačno otkrio zašto je napustio seriju.

Dane je tumačio lik Marka Sloana u popularnoj seriji, a mnogi su teško podnijeli kada je "ubijen" u devetoj sezoni. Glumac je bio prepoznatljiv po svom fizičkom izgledu, a od 2012. kada je izašla 9. sezona nije se previše promijenio.

Nedavno je gostovao u podcastu "Armchair Expert" gdje je konačno progovorio zašto je otišao iz serije.

Rekao je da nije otišao svojom voljom toliko "koliko su ga iz produkcije odlučili pustiti" da ode, priznavši da se u to vrijeme borio s ovisnošću.

Uprkos tome što mreža ABC nije otkrila razlog njegovog odlaska, Dane je izjavio da razumije zašto su ga producenti pustili, jer "nije bio isti tip kojeg su unajmili".

Dax Shepard, voditelj podcasta, upitao je kako je Daneova borba s drogom i alkoholom pred kraj njegovog angažmana u seriji mogla utjecati na njihovu odluku.

On je odgovorio da se mučio te dodao: "Nisu me pustili zbog toga, iako to definitivno nije pomoglo".

Također, 51-godišnji glumac pretpostavio je da je zapravo mogao postati previše skup. Uprkos tome što se osjećao kao da je otpušten, pohvalio je kreatorku serije Shondu Rhimes zbog toga kako se navodno nosila sa nezgodnom situacijom.