Otkriveni detalji
0

Kako je folk pjesma završila na reklami? Luka Dončić je insistirao da bude cijela numera

N. C.
(Screenshot: Instagram)
(Screenshot: Instagram)
Slovenski košarkaš Luka Dončić zvijezda je nove reklame brenda Jordan gdje je predstavljao novi model patika uz folk pjesmu. Sada je otkriveno kako je hit Vere Matović završio u reklami.

Naime, reklama prikazuje Dončića dok vozi automobil, a s radija svira folk hit "Miki, Milane" srbijanske pjevačice Vere Matović.

Luka je odlučio da ovu reklamu prihvati, ali uz uslov da dok se vozi u automobilu sluša poznati hit folkerke.

Tim povodom se oglasila i Vera koja nije krila oduševljenje, a onda je otkrila i detalje njihove saradnje i istakla da su sve pravne procedure ispoštovane.

"To se sve sinoć dogodilo. Ranije je Luka Dončić uz svaku trojku puštao 'Miki Milane', a pošto sad reklamira patike poželio je da bude ta pjesma uz to. Djevojka se javila kompozitoru Neši Aleksiću, iako su mu predložili da bude samo dio pjesme, Luka je insistirao da bude cijela numera. Samo mogu da kažem da bi to svako poželio. Pa on ima samo 28 miliona fanova koji to prate, zvali su me iz Švicarske, Njemačke, ma iz cijelog svijeta i ex. Jugoslavije", navela je.

Inače, Dončić je predstavio treći model patika s njegovim potpisom za Jordan brend, a zasigurno je uspio privući pažnju reklamom za novi komad obuće.

Pjesmu "Miki, Milane" je ranije puštao sa razglasa na treninzima, kao i tokom zagrijavanja pred utakmicu, a nerijetko je birao i druge poznate folk numere.