Imao je tek 14 godina
52

Kako je izgledalo prvo Liamovo pojavljivanje: Bio je na audiciji X Factora 2008. godine

A. Ć.
Screenshot/ Youtube
Screenshot/ Youtube
Priča Liama Paynea počela je 2008. godine, kada se prvi put pojavio na audiciji za "X Factor" kao solo izvođač.
Iako je bio mlad i neiskusan, Liam je otpjevao "Fly Me To The Moon" od Franka Sinatre i impresionirao žiri - Simona Cowella, Louisa Walsha i Cheryl Cole. Nažalost, Simon mu je tada rekao da je premlad i da se vrati kad bude spremniji.

Međutim dvije godine kasnije, u 16. godini, vratio se na audiciju, a žiri ga je tada opisao kao vođu nekog budućeg benda. Njegova harizma i talent zaslužni su za stvaranje grupe One Direction, koja je ubrzo postala globalni fenomen.

Tada, sa samo 14 godina, imao je priliku da upozna Cheryl, koja je bila jedna od članova žirija. Cheryl, koja je tada imala 32 godine, ponovo ga je podržala, rekavši mu da "malo liči na Justina Biebera".

Njihova romansa započela je 2015. godine, a par je postao jedan od najpoznatijih u showbizu. To je bila ljubav koja je rezultirala rođenjem sina Beara, ostavila je snažan utisak na obožavatelje i javnost.

U trenutku tragedije, imao je samo 31 godinu i ostavio je iza sebe svog 7-godišnjeg sina Beara, kojeg je imao s bivšom partnerkom, pjevačicom Cheryl.

Podsjetimo, bivša zvijezda One Directiona preminuo je u srijedu nakon što je pao s trećeg sprata hotela u četvrti Palermo u Buenos Airesu u Argentini. Lokalna policija je saopštila da je pao u dvorište hotela Casa Sur prije nego što su ljekari potvrdili njegovu smrt.