Mukotrpan proces
48

Kako je popularni zavodnik postao čudovište? Colina Farrella svaki dan su tri sata pretvarali u Penguina

N. C.
Glumac Colin Ferrell tumači glavni lik u novoj HBO-ovoj seriji "The Penguin" koja se emitira putem streaming platforme Max.

Irski glumac Colin gostovao je "Graham Norton Showu" i voditelju Grahamu ispričao sve o svojim iskustvima na snimanju Batmanovog spin-offa "The Penguin", u kojem igra glavnog negativca.

"Na kraju sam bio pomalo jadan i ljut. Sjetio sam se koliko je Jim Carrey mrzio The Grinch šminku i iako nisam došao do tog nivoa, mučio sam se posebno jer je tema bila tako mračna. Veliko je olakšanje sada kada je serija izašla i ljudi misle da je sve u redu", dodaje.

On je objasnio da je pio puno vode jer se jako znojio zbog maske, a odlazak na toalet bila je prava logistička akcija.

"Nisam doručkovao ni ručao, mislim da je to najpristojniji odgovor koji mogu dati. Što se tiče odlaska na malu nuždu, trebala mi je navigacija dok se skinem da odem na WC", dodao je.

Colin je u seriji imao izobličeno lice i proćelavu kosu što je bilo daleko od njegovog dotjeranog izgleda i raskošne kose. On je istakao da je spremanje bilo u ekstremnim uslovima.

"Proces je trajao tri sata svaki dan u stolici za šminkanje, a studio je bio postavljen na temperature smrzavanja kako bi šminka ostala na mjestu", istakao je.

Miniserija "The Penguin" prati kriminalca Oswalda 'Oza' Cobba, bivšeg glavnog poručnika preminulog kriminalnog bosa Carmine Falconea koji je u usponu da postane glavni kriminalni kralj.

Pingvin je spin-off filma "Batman" iz 2022. u kojem je Robert Pattison glumio glavnog junaka.