Novi detalji
35

Kako se Liam Payne ponašao pola sata prije smrti: Bio je uznemiren, očajnički je želio da ga prepoznaju

L. R.
Liam Payne (Foto: EPA-EFE)
Liam Payne (Foto: EPA-EFE)
Jedna od posljednjih osoba koja je vidjela Liama Paynea prije smrti podijelila je s medijima šta se događalo u posljednji minutama njegovog života.
Neposredno prije tragične smrti, Liam Payne je boravio je lobiju hotela, a jedna od gošći hotela Casa Sur tvrdi da je razgovarala s njim te da je bio čudan i uznemiren, a bacio je i laptop na pod.

"Bio je uznemiren i čudno se ponašao. Bacio je laptop, zgrabio je neku djevojku i pretvarao se da je davi u liftu", navodi žena i ističe kako je pjevač bio u pratnji s dvije žene i jednim muškarcem.

Rekla je da ju je njegovo bizarno ponašanje potreslo. Payne se trebao odjaviti iz sobe u srijedu ujutro, ali to nije učinio.

"Jedan moj prijatelj trebao je dobiti svoj apartman, pa je osoblje hotela bilo malo nervozno jer se još nije odjavio u 16.30, ali i zbog njegovog ponašanja", navela je.

Ona je čak uspjela razgovarati s pjevačem neposredno tragičnog događaja.

"Ušla sam u hotel, a on je čekao pored lifta i bilo je tako jasno da želi da ga neko prepozna, bilo je nešto pomalo očajno u njemu. Bila sam sa svojim prijateljima i znali smo ko je on, ali niko od nas nije bio toliko zabrinut. Kada je došao lift, iznenada nam je rekao bez ikakvog povoda: 'Da, ja sam Liam', a onda je rekao: 'Uredu. Hajde, uđi sa mnom u lift, volim se maziti'", navela je.

Ona nije željela ući u lift s njim, ali su neke druge djevojke pristale, gdje je u jednom trenutku uhvatio jednu od njih i počeo se pretvarati da je davi.

Potom ga je 10 minuta kasnije srela u lobiju gdje je tipkao na laptopu. Ona je shvatila da mu je na laptopu iz nekog razloga postavljena signalizacija koju koriste slijepe i slabovidne osobe.

"Pretpostavila sam da i to radi zbog želje za pažnjom. Potom je otvorio svoje e-mailove i vidio jedan koji ga je očito uznemirio. Odjednom je uzeo računalo, povikao: 'Je*eš ovo s**nje druže!' i počeo udarati po laptopu.

Ona ističe kako su svi u blizini bili šokirani jer je riječ o luksuznom hotelu u kojem su se svi opuštali. Zbog toga mu je prišla i upitala ga je li dobro, a on joj je odgovorio da je sje*an jer je bio u boy bendu. Poslije toga je pokupio svoje stvari i otišao u sobu. Nedugo nakon toga, gosti su prijavili da se jedan gost neprimjereno ponaša i da se plaše da će mu se nešto dogoditi.

"Nikada nisam probala kokain, ali ponašao se tačno onako kako bih zamislila da bi se neko ko konzumira kokain tako ponašao. Nije se mogao fokusirati, a zjenice su mu bile raširene i ponašao se agresivno", navela je žena.

Podsjećamo, Liam Payne tragično je preminuo nakon pada s balkona hotela u Argentini. Šef hitne službe u Buenos Airesu otkrio je da je pjevač preminuo zbog višestrukih povreda, uključujući frakturu lobanje.