U uznemirujućem videu
0

Kanye West na udaru kritika zbog montaže u kojoj novog dečka Kim Kardashian zakopa živog

N. O.
Kanye West (Foto: EPA-EFE)
Kanye West (Foto: EPA-EFE)
Kanye West na svom Instagram profilu objavio je uznemirujući video za svoju pjesmu "Eazy", u kojoj se pojavljuje reper The Game. Na snimku verzija Petea Davidsona, novog dečka njegove bivše supruge Kim Kardashian, je kidnapovana, vezana i živa zakopana.

West na snimku stoji na vrhu bašte dok se čuje stih: "Bog me spasio od te nesreće, samo da bih mogao da prebijem Petea Davidsona".

Pred kraj videa se pojavljuje kamion pun ruža, sličan onom koji je, kako se činilo, isporučio otuđenoj supruzi Kim Kardashian na Dan zaljubljenih.

West zatim spominje "Sketea", što je nadimak kojim je nazivao Davidsona nekoliko puta u sada izbrisanim objavama na društvenim mrežama, dok se na ekranu pojavljuju riječi: "Svi su živjeli sretno zauvijek / Osim Sketea znate ko je / Šalim se on je dobro".

Mnogi fanovi su od tada prozivali Westa zbog videa na Twitteru.

"Taj video je zapravo uznemirujući, Pete može da ga tuži i podnijeti zabranu prilaska", napisao je jedan korisnik, a drugi dodao: "Volim Kanyea, ali ovo je sramotno".

Ovo nije prvi put da West dijeli zabrinjavajuće slike o Davidsonu, koji je u vezi s Kardashian od oktobra.

Osnivačica brenda SKIMS podnijela je zahtjev za razvod od Westa u februaru 2021. i proglašena je legalno slobodnom u utorak, neposredno prije nego što je West objavio video.