Nova tužba
10

Kanye West optužen da je drogirao i silovao asistenticu tokom sesije u studiju s P Diddyjem

N. O.
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Bivša asistentica Kanyea Westa Lauren Pisciotta tuži repera za navodno drogiranje i silovanje tokom sesije u studiju kojoj je prisustvovao nedavno uhapšeni P Diddy.
Kako navodi Page Six, bivša pomoćnica Kanyea Westa Lauren Pisciotta tvrdi u tužbi da je navodno bila drogirana i seksualno zlostavljana dok je prisustvovala studijskoj sesiji sa svojim bivšim šefom i Seanom Diddyjem Combsom.

Pisciotta navodi u tužbi da joj je tokom sesije u Santa Monici, Kalifornija, navodno dato piće koje je sadržavalo "neidentifikovanu drogu".

Tvrdi da je West (47) naručio piće, a da se nakon nekoliko gutljaja "počela osjećati dezorijentirano" te da nije mogla kontrolisati svoje tijelo i govor.

Sljedećeg jutra, ona tvrdi da se osjećala bolesno i da se osjećala "ogromna sramota" - ali još uvijek joj nisu bili jasni svi detalji.

Pisciotta, koja je tužila Westa ranije ove godine zbog seksualnog uznemiravanja i nezakonitog otkaza, tvrdila je da je saznala šta se desilo tada u studijsku "mnogo kasnije". Ona navodi da joj je Kanye priznao to pozivajući se na noć kada je navodno bila drogirana, prema pritužbi.

Također, tvrdi da je West bio oženjen u vrijeme kada se navodno dogodio napad. On i Kim Kardashian vjenčali su se 2014., a razvod su riješili 2022. godine.

Westova supruga, koja nije navedena u tužbi, navodno ga je optuživala za seksualne odnose sa Pisciottom, što ga je navelo da prizna ono što se navodno dogodilo na studijskoj sesiji.

"Još do tog dana, sve do tog razgovora i otkrivanja istinitih činjenica i radnji koje su preduzete te noći, Lauren nije znala niti je mislila da je te noći bila seksualno napadnuta, jer je samo mislila da ju je drogirao asistent u studiju te da se vjerovatno osramotila", dodaje se u tužbi.

Bivša asistentica kaže da je u tom trenutku znala da mora prestati raditi za repera.