Izbjegao je nesreću
37

Keanu Reeves izgubio kontrolu nad vozilom na profesionalnoj utrci u Indiani

L. R.
Keanu Reeves (Foto: EPA-EFE)
Keanu Reeves (Foto: EPA-EFE)
Glumac Keanu Reeves jučer je debitovao u profesionalnoj utrci Indianapolis Motor Speedway u Indiani, ali zbog nepažnje u jednom trenutku je izgubio kontrolu nad vozilom.

Kako piše Mirror.uk, tokom vožnje glumac je sletio sa staze na travu i jedva izbjegao sudar s drugim vozačem. To se dogodilo u devetom krugu utrke, a 60-godišnji glumac se nakon toga uspio vratiti na stazu.

Na pola puta kroz dramatičnu utrku u subotu, Reeves se našao u mučnom trenutku, ali je uspio završiti utrku bez ozljeda. Nakon što je ponovno preuzeo kontrolu nakon nezgode, vratio se u akciju.

"Mislim da je biti tako blizu, samo vidjeti brzinu i način na koji vozila idu u zavoje i izlaze iz zavoja je nešto nevjerovatno," prepričao je Reeves nakon utrke.

On je u kvalifikacijama zauzeo 31. mjesto, a onda je pokazao svoj takmičarski duh i završio na 25. mjestu. Iako je imao nezgodu, on neće odustati jer se trenutno priprema na još jednu utrku.

Inače, on je nedavno privukao pažnju pojavivši se na događaju MotoGP Liqui Moly Motorrad Grand Prix u Njemačkoj gdje je bio sa svojom djevojkom Alexandrom Grant, a prethodno je viđen na kvalifikacijama Formule 1 u Velikoj Britaniji. Zaljubljenik je u adrenalinske vožnje, a čak ima i svoju kompaniju za proizvodnju motocikala pod nazivom ARCH.