Manekenka rodom iz BiH
174

Laila Hasanović jedna je od rijetkih osoba izvan porodice koja smije posjetiti Michaela Schumachera

L. R.
Mick Schumacher i Laila Hasanović (Foto: EPA-EFE)
Mick Schumacher i Laila Hasanović (Foto: EPA-EFE)
Laila Hasanović, manekenka i djevojka njemačkog vozača Micka Schumachera, jedna je od rijetkih osoba izvan poznate porodice koja smije dolaziti u posjetu njegovom ocu Michaelu Schumacheru.

U 11 godina otkako se život legende F1 Michaela Schumachera zauvijek promijenio u stravičnoj nesreći na alpskom skijanju, njegova najbliža porodica tako je vješto čuvala njegovu privatnost da se nijednom nije pojavio u javnosti od tog kobnog dana u decembru 2013. godine.

Kako piše njemački Bild, Laila Hasanović jedna je od rijetkih osoba, koja ima pristup legendarnom vozaču, a ističu da je s 25-godišnjim Mickom u vezi već 18 mjeseci. Navode i kako je Laila rođena u Bosni i Hercegovini, međutim Laila je rođena u Danskoj, a porijeklom je iz Srebrenice.

Laila Hasanović i Mick Schumacher (Foto: EPA-EFE)
Laila Hasanović i Mick Schumacher (Foto: EPA-EFE)

Bild također navodi da su članovi porodice Schumacher očarani manekenkom, koja je svakodnevno uključena u porodične aktivnosti te se često druži s Mickovom majkom Corinnom.

Ističu da je Lailino uključivanje u porodične aktivnosti znak da su spremni biti otvoreniji prema medijima. Inače, Laila je vrlo popularna na društvenim mrežama, a na Instagramu je prati više od 300.000 profila.

Manekensku karijeru započela je sa 16 godina, kada je za brend satova Daniel Wellington uradila jednu kampanju putem Instagrama. Uz to, Laila je bila i finalistica takmičenja Miss Universe 2019. godine.