Zato što podržava Vučića
11

LGBT zajednica se ogradila od stavova Jelene Karleuše: Neke kume ipak jesu dugmad

I. S.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Nakon što je Jelena Karleuša tokom gostovanja na TV Pink podržala Aleksandra Vučića te kritikovala glumce koji su podržali proteste u Beogradu, članovi LGBT zajednice su se ogradili od njenih stavova.
Ova pjevačica je 2017. godine bila kuma na Paradi ponosa u Beogradu. Nakon što je stala na Vučićevu stranu, organizatori parade su na Twitter profilu poručili: "Neke kume ipak jesu dugmad."
Goran Miletić, programski direktor organizacije Civil Rights Defenders i direktor Belgrade Pridea, naveo je da između Jelene i LGBT zajednice sada postoje nepomirljive razlike.

"Naravno da je LGBT zajednica zahvalna svakoj javnoj ličnosti koja je pružila podršku i sve što je Jelena Karleuša uradila u prošlosti će uvijek postojati i biti prepoznato. S druge strane, Belgrade Pride ima jasne principe i vrijednosti koji su dostupni na sajtu. Tu su i zahtjevi koji su isti već mnogo godina i za čije neispunjavanje su odgovorni oni koji su na vlasti u nekom trenutku, bez obzira iz koje partije dolaze", rekao je za Nova.rs.

Dodao je da se njihov tvit odnosio na neslaganje s izjavom u emisiji i da nije bio uvredljiv niti je umanjivao raniji doprinos Karleuše.

"Državu i one koji vrše vlast smatramo odgovornim za neispunjavanje svih zahtjeva koji su odavno poznati javnosti, a uključuju i efikasnije suprotstavljanje nasilju i diskriminaciji i usvajanje Zakona o istopolnim partnerstvima. Poruke koje su upućene Belgrade Pride od strane Jelene Karleuše zbog izraženog neslaganja nisu na mjestu i ne doprinose ideji produktivnog dijaloga za koji se zalažemo", dodao je.