60-godišnja glumica
58

Lisa Kudrow otkrila šta ju je najviše nerviralo tokom snimanja "Prijatelja": Nije bilo tako smiješno

L. R.
Lisa Kudrow (Foto: EPA-EFE)
Lisa Kudrow (Foto: EPA-EFE)
Glumica Lisa Kudrow otkrila da je šta ju je nerviralo tokom snimanja kultne serije "Prijatelji".
Naime, Kudrow je nedavno gostovala u podcastu "Conan O'Brien Needs A Friend" gdje je izjavila da ju je često nervirala publika u studiju jer bi se ljudi predugo smijali na neke scene koje nisu bile smiješne.

"Zato što su se predugo smijali. Nije bilo tako smiješno. To nije bio iskren odgovor i nervirao me. Sad samo kvariš tajming ostatka epizode. Postoje i druge scene. Ponekad bih samo pogledala ako su se predugo smijali i ljutito rekla: 'Pa stvarno'", objasnila je Kudrow.

Ona je navela kako serija nije bila namijenjena za studijsku publiku već za gledatelje kod kuće.

"TV serija nije za studijsku publiku. Napravljena je za gledatelje kod kuće. To je kome mi služimo. Da je to bila predstava, mogli biste se smijati koliko hoćete. Smislit ću stvari kojima ću zaokupiti svoj lik čekajući da nastavim s tim. To je uredu. Međutim, snima se i sada samo stojim tamo. To je užasno. Mislim da su našoj publici rekli da ne čine ništa slično", navela je.

Istaknula je da su često znali provesti šest do osam sati snimajući samo jednu epizodu i da je produkcija radila previše kadrova pa bi se i u publika u studiju znala umoriti i prestati smijati. Kreatori serije tada bi pomislili da sadržaj epizode nije zanimljiv i onda bi popravljali scenarij i tražili da se ponovo snimaju neke scene.

Inače, Kudrow je glumila Phoebe Buffay u svih 10 sezona NBC-jevog sitcoma, a uloga joj je donijela šest nominacija za Emmy i jednu pobjedu za najbolju sporednu glumicu u humorističnoj seriji.