Htjeli zaraditi na njemu
13

Ljekar i diler koji su Matthewu Perryju nabavljali ketamin nazivali glumca moronom u porukama

N. O.
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Doktor i diler optuženi da su isporučili ketamin u vrijednosti nekoliko hiljada dolara Matthewu Perryju u mjesecima prije njegove smrti nazivali su ga Chandlerom i moronom, prema objavljenim porukama.

Dvojac je među pet osoba optuženih ranije ovog mjeseca u vezi sa smrću 54-godišnjeg Perryja. Perryjev pomoćnik, Kenneth Iwamasa; poznanik Erik Fleming; doktori Salvador Plasencia i Mark Chavez; i Jasveen Sangha, žena iz sjevernog Hollywooda poznata kao "Ketaminska kraljica" također su imenovani kao optuženi.

Tekstualne poruke grupe pokazale su da su se oni navodno urotili iza Perryjevih leđa kako bi ga natjerali da plati što je više moguće za drogu, o kojoj je Perry postao sve više ovisan u mjesecima prije nego što je umro.

Policija je izvršila naloge za pretres, te zaplijenila računare, telefone i drugu elektronsku opremu kako bi utvrdili ko je odgovoran za nabavku droge.

"Pitam se koliko će ovaj moron platiti", pitao je Plasencia Chaveza u poruci, mjesec dana prije glumčeve smrti, na šta je on odgovorio: "Hajde da saznamo".

Nakon susreta s Perryjem, Plasencia, za kojeg zvaničnici tvrde da je Perryju dao ketamin, opisao je to iskustvo kao "loš film".

U drugom slučaju, dok je koordinirao prodaju 25 bočica ketamina u vrijednosti od 5.000 dolara, Fleming je pomenuo Perryja nazivajući ga Chandlerom.

Fleming se izjasnio krivim po jednoj tački za distribuciju ketamina i jednoj tački za distribuciju ketamina koja je rezultirala smrću glumca ranije ovog mjeseca. Na sudu je priznao da je Perryju dao dozu ketamina koja ga je ubila.

Iwamasa izjasnio se krivim po jednoj tački optužnice za distribuciju ketamina koja je uzrokovala smrt, i priznao je da je Perryju više puta ubrizgavao ketamin bez medicinske obuke, uključujući i dan kada je Perry umro.

Medicinski vještak je kasnije presudio da je Perry umro od akutnog dejstva ketamina. Obdukcijski izvještaj je pokazao da je količina ketamina u Perryjevoj krvi bila u rasponu koji se koristio za opću anesteziju tokom operacije.