Imao 63 godine
24

Madonna dvije sedmice nakon smrti maćehe izgubila i brata: Umro je nakon borbe s rakom

N. O.
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Madonnin mlađi brat Christopher Ciccone je preminuo u 63. godini i to samo dvije sedmice nakon što je preminula njegova i pjevačicina maćeha.

Umro je od raka 4. oktobra, pored svog supruga Raya Thackera, naveo je njegov predstavnik u izjavi.

Rođen je 22. novembra 1960. u Pontiacu u Michiganu. Ciccone je bio umjetnik, dekorater interijera i dizajner, koji je svoju karijeru započeo kao plesač. Pridružio se Le Group de La Palace Royale u Otavi 1980. prije nego što se dvije godine kasnije preselio u New York kako bi podržao muzičku karijeru svoje starije sestre kao pomoćni plesač.

Kako je Madonnina karijera rasla, Ciccone se sve više angažovao — služeći kao umjetnički direktor na svjetskoj turneji svoje sestre Blond Ambition 1990. i kao direktor turneje za njen The Girlie Show 1993. On je također režirao muzičke spotove za Dolly Parton i Tony Bennett u 1990-ih.

Njegova uloga se proširila na muziku kada je Ciccone preuzeo ulogu dizajnera interijera u kućama koje je njegova sestra posjedovala i živjela u New Yorku, Miamiju i Los Angelesu. Ciccone je 2012. objavio svoju liniju cipela, The Ciccone Collection, na London Fashion Weeku.

[TWITTER]1842946579377922314[/TWITTER]

Ciccone je objavio i autobiografiju pod nazivom "Život sa mojom sestrom Madonnom", što je uzrokovalo sukob između njih. Ipak, naposlijetku su se pomirili.

Ciccone i britanski glumac Ray Thacker vjenčali su se 2016. godine. Njegova smrt dolazi manje od dvije sedmice nakon smrti njegove i Madonnine maćehe, Joan Clare Ciccone, od raka. Njihov najstariji brat Anthony umro je 2023. godine.