Preminuo u 54. godini
16

Majka Matthewa Perryja oglasila se povodom godišnjice smrti glumca: Predosjećao je da će umrijeti

D. V.
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Majka Matthewa Perryja, Suzane Morrison oglasila se povodom godišnjice smrti njenog sina i navela da je on predosjećao da će umrijeti.

"Rekao mi je da me jako voli i da je sretan što je sa mnom. Bio je to neki predosjećaj ali tada nisam o tome razmišljala. Mnogo je vremena prošlo otkad smo tako pričali, prošle su godine i bilo je neizbježno da će se to desiti, on je to osjećao", navela je.

Ona ističe da joj je tada rekao da se više i ne boji što je dodatno zabrinulo.

Povodom godišnjice Perryjeve smrti oglasili su se njegov očuh, novinar Keith Morrison i sestra Caitlin. Oni su za kanadski "Hello!" otkrili planove o pokretanju "Fondacije Matthew Perry" u Kanadi. Na stranici organizacije je navedeno da je pokrenuta kako bi pružila podršku pojedincima koji žive s poremećajima ovisnosti nakon liječenja.

Njegova sestra Caitlin je direktorica fondacije i navela je da je jako sretna zbog osnivanja iste jer kroz nju ima svog brata uvijek blizu sebe.

"On bi jako volio da se pamti po tome što je pomogao ljudima koji se bore s ovisnošću. Kada je Matthew umro to nam je svima bio ogroman šok. Pokušali smo da iz svega toga napravimo nešto korisno, a to je upravo ova fondacija", rekao je njegov otac.

Perry je preminuo u oktobru prošle godine u svojoj 54. godini od akutnog djelovanja ketamina i drugih faktora zbog kojih je izgubio svijest i utopio se u jacuzziju.

On je otvoreno priznavao da je koristio mnoge supstance čak i u periodima kada je glumio u popularnoj seriji "Friends".