Vjeruje da je nevin
23

Majka P Diddya osudila javni linč protiv njega: "Zaslužuje da podijeli svoju stranu"

N. O.
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Janice Smalls Combs, majka uhapšenog repera Seana Diddyja Combsa, progovorila je u odbranu muzičkog mogula dok se suočava sa suđenjem za seksualnu trgovinu i reketiranje, kao i brojnim optužbama za seksualno zlostavljanje.

Poručila je kako je "srceparajuće vidjeti da se njenom sinu sudi ne zbog istine, već zbog priče stvorene iz laži", rekla je Janice u izjavi koju je u nedjelju podijelila preko svog advokata za Page Six.

"Svjedočiti nečemu što izgleda kao javni linč mog sina prije nego što je imao priliku da dokaže svoju nevinost je bol koji je previše nepodnošljiv da bi se izrazio riječima. Kao i svako ljudsko biće, moj sin zaslužuje da ima svoj dan na sudu, da konačno podijeli svoju stranu i da dokaže svoju nevinost", navela je.

Također je podsjetila na snimak s nadzorne kamere gdje se vidi Diddy dok tuče svoju djevojku u hotelu 2016. godine.

"Nisam ovdje da prikažem svog sina savršenim jer on to nije. Pravio je greške u svojoj prošlosti, kao i svi mi", kazala je u nastavku.

Potom je priznala da možda nije bio u potpunosti iskren o određenim stvarima "kao što je negiranje da je bio nasilan prema bivšoj djevojci".

"Ponekad se istina i laž toliko isprepliću da postaje zastrašujuće priznati jedan dio priče, posebno kada je ta istina izvan norme ili je previše komplikovana da bi joj se povjerovalo. Zbog toga vjerujem da je pravni tim mog sina odlučio da riješi tužbu bivše djevojke umjesto da je ospori do kraja, što je rezultiralo efektom rikošeta jer je savezna vlada iskoristila ovu odluku protiv mog sina tumačeći je kao priznanje krivice", navela je dalje.

Kazala je da ništa od toga ne znači da je Diddy kriv za sve optužbe protiv njega navodeći: "Mnogim pojedincima koji su neopravdano osuđeni i kasnije oslobođeni oduzeta je sloboda ne zato što su krivi za zločine za koje su optuženi, već zato što se nisu uklapali u sliku onoga što ovo društvo smatra 'dobrom osobom'. Historija nam je pokazala kako pojedinci mogu biti neopravdano osuđeni zbog svojih prošlih postupaka ili grešaka".