Imale komplikovan odnos
66

Mariah Carey objavila tužne vijesti: Majka i sestra su joj preminule istog dana

L. R.
Mariah Carey (Foto: EPA-EFE)
Mariah Carey (Foto: EPA-EFE)
Svjetska muzička zvijezda Mariah Carey jučer je objavila da su joj majka i sestra preminule istog dana.

Vijest o smrti njene majke Patricie (87) i sestre Alison (63) prvi je podijelio magazin People, a posljedice smrti još uvijek nisu poznate.

"Srce mi je slomljeno što sam prošlog vikenda izgubila majku. Nažalost, tragičnim spletom događaja, moja je sestra izgubila život istoga dana. Osjećam se blagoslovljeno što sam mogla provesti posljednju sedmicu sa svojom mamom prije nego što je umrla. Cijenim svačiju ljubav i podršku i molim vas da poštujete moju privatnost u ovom nemogućem trenutku", rekla je 55-godišnja zvijezda.

Njena majka Patricia je bila operna pjevačica, a prvobitno je bila udana za Alfreda Roya Careyja, pjevačičinog oca. Oni su se razveli kada je Mariah imala tri godine.

Inače, Carey je detaljno opisala svoj komplikovani odnos s majkom i sestrom u memoarima iz 2020. "The Meaning of Mariah Carey", gdje je napisala da su se ona i njena majka često sukobljavale.

"Naša je veza bodljikavo uže ponosa, boli, srama, zahvalnosti, ljubomore, divljenja i razočaranja. Komplikovana ljubav veže moje srce za majčino", napisala je Carey o svojoj majci u memoarima.

Za sestru je navela kako ju je kao dijete dovodila u nesigurne situacije. Također, napisala da je neko vrijeme bilo "emocionalno i fizički sigurnije da nemam nikakav kontakt" sa sestrom.

Ipak, Carey je zadržala kontakt s majkom te su čak snimile duet "O Come All Ye Faithful/Hallelujah Chorus" za njen drugi božićni album iz 2010. godine.