"Tajni projekt"
287

Marija Šerifović spremila Verici iznenađenje: Sad kada sam ovo otpjevala, mogu u penziju

L. R.
Foto: Promo
Foto: Promo
Marija Šerifović je svojoj majci Verici povodom 61. rođendana spremila iznenađenje.

Naime, Marija se našalila da više nije željela kupovati šerpe i lonce te da se odlučila na snimanje nekih od najvećih hitova svoje majke.

"Dugo sam razmišljala kako da te obradujem za rođendan. Prošle godine, iako je bio 60. rođendan nisi htjela ništa da slaviš jer si čekala unuka. Evo sad je Mario s nama, a ja ne mogu više da ti kupujem šerpe, lonce i kutljače i zato sam došla na ideju da damo novi život nekim od tvojih najvećih pjesmama", rekla je Marija.

Ovim riječima Marija Šerifović je započela "privatan koncert" kojim je obradovala majku Vericu koja danas puni 61. godinu. U strogoj tajnosti više od šest mjeseci Marija je sa svojim timom radila na ovom iznenađenju koji je nazvala "Uvek si mi govorila".

Emotivni nastup Marija je započela hitom "Zar je svemu kraj", a već na prvim taktovima Verica nije mogla da zadrži suze. Uslijedile su pjesme "Bitku sam izgubila", "Sa tobom ponovo", "Ja te ne dam, a ti ideš" u obnovljenim aranžmanima koje je specijalno za ovu priliku uradio kompozitor Saša Nikolić.

"Jel' ti mene hoćeš da ubiješ. Hvala ti kćerko moja. To kako ti pjevaš, evo majka ti skida kapu. Kad jednog dana počnem da se gasim, nadam se da ću moći da kažem Vrijedilo je. Vrijedilo je mog truda i svega što sam činila za tebe. Hvala ti za ovo", uspjela je da kaže Verica unatoč suzama.

Ne dajući emocijama da je savladaju, Marija je nastavila s pjesasma "Dođi mi", "Ne brini za mene", a nakon pjesme "Uvek si mi govorila" koju je Šaban Šaulić uradio za Vericu, Marija više nije krila koliko je ovaj "tajni projekat" bio emotivno i pjevački izazovan za nju.

"Ja sam zaista pjevala različite žanrove, ali ovo... Uh, nikad ništa teže nisam pjevala. Sada mogu u penziju. Ovo su pjesme za vječnost i hvala svim mojim saradnicima koji su mi pomogli da realizujemo ovaj projekt", bila je iskrena Marija, koja je za kraj ostavila pjesmu "Slike mog života".

Na ovom specijalnom rođendanskom iznenađenju bio je i Marijin sin Mario, što je dodatno emotivno ispunilo i obradovalo Vericu Šerifović.