Kontroverzna izjava
69

Meghan Markle je ponovo predmet kritika: Tvrdi da je najviše maltretirana osoba na svijetu

A. Ć.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Meghan Markle, vojvotkinja od Sussexa, ponovo se našla u centru pažnje nakon što je tokom posjete neprofitnoj organizaciji Girls Inc. izjavila da se osjeća kao "jedna od najviše maltretiranih osoba na svijetu".

Rečenica koju je rekla 2. oktobra tokom otvorenog razgovora s tinejdžerima u Santa Barbari, izazvala je podijeljene reakcije na društvenim mrežama. Dok su neki obožavatelji izrazili simpatije prema njoj, drugi su komentarisali da je njena izjava licemjerna.

Prema riječima Larisse May, suosnivačice organizacije HalfTheStory, Meghan je govorila o svojim iskustvima s online zlostavljanjem.

"Imali smo aktivnost u kojoj smo razgovarali o različitim scenarijima, a Meghan je podijelila svoja lična iskustva," izjavila je May.

Iako princ Harry i Meghanini saradnici nisu javno komentirali njene navodne izjave o maltretiranju, izvor blizak njima rekao je za New York Post da je ona "govorila o svom iskustvu s online maltretiranjem, ali nikada nije tvrdila da je ona osoba koja je najviše maltretirana na svijetu".

Međutim, na društvenim mrežama, mnogi korisnici izrazili su sumnju u iskrenost njenih komentara, posebno u svjetlu prošlih optužbi o maltretiranju koje su se vezale za nju.

"Nasilnik iz Montecita je posljednja osoba koja bi trebala davati savjete o borbi protiv maltretiranja. Samo pitajte njeno bivše osoblje," napisao je jedan korisnik na platformi X.

Ovaj incident predstavlja samo još jednu u nizu kontroverzi koje prate Meghan Markle, koja je godinama na udaru kritika, kako zbog svog ponašanja, tako i zbog načina na koji se nosi s javnim životom.