Odrastanje u Sloveniji
23

Melania Trump se u memoarima prisjetila djetinjstva: 1978. joj je UDBA upala u kuću zbog oca

N. O.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Bivša prva dama SAD-a Melania Trump objavila je memoare u kojima je između ostalog govorila i o svom odrastanju, a prisjetila se i detalja kad je njenoj porodici UDBA upala u kuću.

U knjizi "Melania", koji je objavljena u utorak, ona je svoje odrastanje u malom selu Sevnica u Sloveniji prikazala kao sretno, gdje se sa šest godina počela baviti modelingom i putovati širom Evrope sa svojom porodicom.

Njena majka Amalija, krojačica odrasla na farmi luka, i njen otac prodavač automobila Viktor vodili bi nju i sestru Ines na koncerte Eltona Johna i Tine Turner kako bi se osjećala "povezanijom" sa susjednim zemljama Italijom i Austrijom.

No, dogodio se i incident 1978. godine u kojem je UDBA upala u njenu kuću zbog očevog "sumnjivog načina života". Ova 54-godišnjakinja se prisjetila "jedne od njenih najljepših uspomena" kada je njen tata dovezao kući "zapanjujući francuski Citroen Maserati" kada je imala sedam godina i nazvala ga "najljepšim automobilom koji je ikada vidjela".

"Komšija, možda kolega ili čak prijatelj vlastima je prijavio vozni park mog oca. Moj otac nikad nije proglašen krivim za zločin i nikad nije bio zatvoren", navela je u knjizi.

Reagovala je i na opise svog oca kao komuniste rekavši da to "ne odražava njegova politička uvjerenja" i da je članstvo u partiji "obavezno".

"Njegova pripadnost Komunističkoj partiji bila je obavezna indukcija, jer je partija uvela automatsku mjesečnu isplatu dijela njegove plate", tvrdila je u memoarima.

Istaknula je kako je uspjeh njene porodice bio isključivo zarad "ambicije, odlučnosti i snažne radne etike njenih roditelja".

Između ostalih govorila je i druge detalje o svom odrastanju, otkrivši da su ljetovali u Hrvatskoj, a zimovali i skijali u Sloveniji.

Prve kritike koje su stigle za Melanijinu knjigu od 265 stranica kažu kako su brojni detalji teško uvjerljivi te da u određenim dijelovima proturiječi sama sebi.