Nakon ispadanja s Eura
35

Milan Marić oštro kritikovao reprezentativce Srbije: Nas ste ponizili i stidite se

I. S.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Milan Marić je uputio niz kritika reprezentaciji Srbije koja je jučer eliminisana s Eura. Srbijanski nogometaši remizirali su bez golova protiv Danske, a bila im je potrebna pobjeda kako bi se plasirala u dalji tok takmičenja.
"Džaba riječi i patetika, većini vam se je-e za reprezentaciju", napisao je jučer na Twitteru vidno razočaran njihovim neuspjehom. Danas je uputio niz kritika na njihov račun.

"Odnos prema reprezentaciji nisu pjevači u hotelu, ribe, pivce, frizurice, tetovažice, uvijanje u zastavu i glupavo - patetične izjave novinarima, već odgovornost. Vi to nemate i stidite se. Ovo je vaš odnos prema svima nama koji taj fudbal volimo. Nas ste ponizili i stidite se", započeo je.

Dodao je da se svaki put "naloži" i pomisli: "Jbt, nemoguće da im nije stalo".

"Evropsko smo čekali 24 godine i nemoguće da im nije stalo. Pokidat će. Izginut će. I na kraju šta? Ništa! Nekima je stalo, nekima i ne baš. U zbiru jedno veliko ništa. Koliko života imate da vam u ovom sada nije stalo?", objavio je.

Srbija je jedina selekcija iz grupe C koja nije uspjela da se plasira u nokaut fazu, gdje će se naći Engleska, Danska i Slovenija, a sada u taboru popularnih Orlova vlada pravi raspad.

Kako su danas javili brojni srbijanski mediji, zvijezde reprezentacije postavile su ultimatum pred Fudbalski savez Srbije i poručile da više neće da igraju dok je selektor Dragan Stojković Piksi.