Nije naročito popularna
20

Mnogi nisu čuli za nju, a ona je najbogatija glumica na svijetu: Ko je Jami Gertz?

D.V.
Jami Gertz (Foto: Shutterstock/Klix.ba)
Jami Gertz (Foto: Shutterstock/Klix.ba)
Iako nije prepoznatljivo lice Hollywooda, Jami Gertz važi za najbogatiju glumicu na svijetu.

Prema Varietyu, njena neto vrijednost se procjenjuje na 3,2 milijarde dolara.

Karijeru je započela 1981. godine ulogom u filmu "Endless Love", nakon čega se pojavila u filmovima "The Lost Boys", "Twister", "The Crossroads", "Less Than Zero", "Quicksilver" i "Sixteen Candles".

Iako su neki od navedenih filmski hitovi, to nije bilo dovoljno da postane upečatljivo glumačko lice. Posljednja istaknuta uloga prije povlačenja iz glume bila joj je 2016. godine u seriji "This Is Us" u kojoj je gostovala u jednoj epizodi, a pojavljivala se i u seriji "Seinfeld".

Uz sve navedeno mnogi se pitaju kako je Jami uspjela doći do bogatstva bez većih glumačkih projekata.

Porast njenog bogatstva dogodio se nakon ulaska u brak s milijarderom Tonyem Resslerom. Njegova karijera je postala bitan faktor u bogatstvu ove glumice, ali najviše su tome doprinjele zajedničke poslovne odluke i projekti.

Tony Ressier i Jami Gertz (Foto: Shutterstock/Klix.ba)
Tony Ressier i Jami Gertz (Foto: Shutterstock/Klix.ba)

"Za mene svi govore da sam se samo bogato udala, a imala sam mnogo više novca od Tonya kada sam ga upoznala", kazala je Jami 2018. godine za Hollywood Reporter.

Potvrda toga je i činjenica da je njen suprug '80-tih godina kada su i ušli u brak doživio krah sa svojom firmom, pa je Jami bila ta koja je sve finansijski održavala.

Jamie Gertz i njen suprug članovi su investicijske grupe koja je kupila bejzbol klub "Milwaukee Brewers", a 2015. godine su postali i vlasnici košarkaškog kluba "Atlanta Hawks" te dioničari "Los Angeles Dodgersa." Gertz je i 2017. godine osnovala kompaniju za TV i filmsku produkciju, "Lime Orchard Productions."

Osim značajnog bogatstva, Gertz i njen suprug poznati su po mnogim donacijama za organizacije koje se bave obrazovanjem, zdravljem i podrškom siromašnim porodicama.