Usljed drame sa Severinom
26

Na društvenim mrežama su uvjereni da su najavom za seriju na RTS-u prozvali Vučića

N. O.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Posljednjih dana RTS reklamira ponovno emitovanje serije "Otpisani", a na društvenim mrežama su uvjereni da su isječkom iz serije ismijali i prozvali Aleksandra Vučića nakon nedavne drame sa Severinom.
Naime, serija "Otpisani" tj. njena remasterovana verzija jučer je ponovo započela s prikazivanjem, a jedna reklama kojom su je reklamirali na javnom servisu posebno je privukla pažnju.

Riječ je o sceni u kojoj policajci majoru pričaju kako spisak postoji i kako su svi zapisani, a mnoge je podsjetilo upravo na nedavnu priču o Severini i spisku nepoželjnih osoba u Srbiji.

Podsjetimo, potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin izjavio da je sam pisao spiskove osoba kojima su izrečene mjere obaveznog zadržavanja.

Kako su mnogi smatrali da zapravo Vučić stoji iza spiska, a da je Vulin preuzeo odgovornost - scena koja je odabrana za reklamiranje serije je posebno bila interesantna te su smatrali da su s RTS-a zapravo time poslali skrivenu poruku predsjedniku Srbije.

"Ljudi koji prave i plasiraju ovo sa RTS-a da se jave, imaju pivo za kreativnost", navedeno je uz objavljeni isječak reklame za seriju na Instagramu.

Podsjetimo, zadržavanje hrvatske pjevačice Severine Vučković na granici sa Srbijom izazvalo je buru u regiji, a mnogi su joj pružili podršku. Oglasile su se brojne poznate ličnosti uključujući predsjednika Srbije koji je kazao da o pjevačici misli sve najgore.

"Neću više nikad doći u Srbiju dok vam ovaj ne sjaše s vlasti. Znamo svi dobro koji", poručila je Severina.