Oženio se Anant Ambani
310

Na vjenčanje godine u Indiji potrošeno 600 miliona dolara: Među gostima brojne svjetske zvijezde

I. S.
Anant Ambani s ocem Mukeshom, majkom Nitom i sestrom Nishom (Foto: EPA-EFE)
Anant Ambani s ocem Mukeshom, majkom Nitom i sestrom Nishom (Foto: EPA-EFE)
Anant Ambani, sin indijskog milijardera Mukesha Ambanija, oženio je Radhiku Merchant. Na proslavu su stigle brojne svjetske zvijezde.

Među njima su Kim i Khloe Kardashian, nigerijski reper Rema, Tony Blair, Boris Johnson, John Cena, Priyanka Chopra i njen suprug Nick Jonas i mnogi drugi.

Proslava će trajati tri dana. Na vjenčanje je potrošeno 600 miliona dolara. Radhika je za novo izdanje magazina Vogue India pozirala u raskošnoj vjenčanici koju je dizajnirala Rhea Kapoor.

Par se zaručio u decembru 2023. nakon šest godina zabavljanja. Prije vjenčanja su organizovali nekoliko zabava. Justin Bieber, Rihanna, Katy Perry i Andrea Bocelli su samo neki od muzičara koji su ih zabavljali.

U maju su za 800 gostiju organizovali četvorodnevno krstarenje duž obale Sredozemnog mora. Mukesh je svom sinu Anantu i snahi Radhiki za vjenčanje darovao vilu od 80 miliona dolara s 10 spavaćih soba u Dubaiju.

Anant Ambani i Radhika Merchant (Foto: Twitter)
Anant Ambani i Radhika Merchant (Foto: Twitter)

Mukesh je direktor kompanije Reliance Industries. Forbes je njegovo bogatstvo procijenio na više od 110 milijardi dolara. On je najbogatija osoba u Aziji i 11. najbogatija osoba na svijetu.

Radhika je kćerka farmaceutskih tajkuna Virena i Shaile Merchant.