Premijera "Eternalsa"
137

Nakon Angeline Jolie i Salma Hayek povela kćerku na crveni tepih

N. O.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Nakon što je Angelina Jolie na premijeru "Eternalsa" sa sobom povela petero svoje djece, Salma Hayek je crvenim tepihom prošetala sa svojom kćerkom Valentinom Palomom Pinault.

55-godišnja glumica prisustvovala je svečanosti povodom prvog prikazivanja filma "Eternals" u Los Angelesu, a njena 14-godišnja kćerka Valentina bila je uz nju na ovom događaju.

Majka i kćerka uskladile su svoj izgled te su se obje odlučile za crne haljine. Valentina je nosila Saint Laurent mini haljinu s dugim rukavima i crne čizme, dok je Salma pozirala kraj nje u Gucci haljini s dramatičnim izrezom koji je otkrivao zlatnu postavu haljine.

Hayek u Marvelovom filmu glumi Ajak, a ostvarenje u kina stiže 5. novembra. Zasnovan na izmišljenoj utrci superheroja iz Marvelovog stripa, "Eternals" predvodi Oscarom nagrađena redateljica Chloe Zhao, a glume i Angelina Jolie, Kit Harington, Richard Madden, Kumail Nanjiani, Barry Keoghan, Brian Tyree Henry, Ma Dong-seok, Lauren Ridloff i Lia McHugh.

Prije same premijere, Hayek je za Entertainment Tonight govorila o preuzimanju velike uloge superheroja - za koju nije mislila da će biti moguća.

"Za mene je to bilo šokantno na mnogo načina. Samo da znam da ću u svojim 50-im biti heroj - akcijski heroj - u porodici Marvel", rekla je Hayek za ET.

Dodala je kako su ovakve uloge u prošlosti bile rezervisane za muškarce: "Mislim da mi je neko rekao prije pet godina da ću glumiti superheroja, nasmijala bih se... tako jako. I evo nas! Sve je moguće."

Valentina je dodala da je njena mama "super" jer je prihvatila novi status superheroja.