Zbog izgleda
1

Naomi Campbell otkrila da su je vršnjaci zlostavljali i vrijeđali: Osjećala sam se neugodno

L. R.
Naomi Campbell (Foto: EPA-EFE)
Naomi Campbell (Foto: EPA-EFE)
Naomi Campbell nedavno je govorila o tome kako je bila žrtva vršnjačkog nasilja.
Naime, 54-godišnja manekenka u Cambon podcastu otkrila kako su je vršnjaci tokom školovanja maltretirali i nazivali pogrdnim imenima, ističući da su je često upoređivali s Olivom, likom iz poznatog crtanog serijala "Popeye".

"Nisam bila jednostavna prema sebi jer sam bila vrlo mršava i prilično visoka za svoje godine, a znate kako se djeca međusobno oslovljavaju raznim nadimcima. Zvali su me Oliva jer mi je vrat prilično dug pa sam pokušavala slegnuti ramenima prema dolje kako ne bi tako izgledao. Osjećala sam se neugodno", rekla je.

Campbell je u podcastu također govorila kako je ples kao aktivnost pomogao da zavoli svoje tijelo i zablista u svijetu mode.

"Samo bih pozirala u različitim pozama koje sam vježbala za ples i to mi je pomoglo. To je nešto što sam zavoljela i to se kod mene nikada neće promijeniti. Osjećam da je to nešto što je stvarno dio mog DNK-a, navela je manekenka.

Inače, ovo je samo jedna od životnih situacija s kojima se slavna manekenka suočila. Ona je prošle godine u dokumentarcu "The Super Models" otkrila da ju je ovisnost o drogama umalo ubila na vrhuncu karijere te da je konzumirala kokain kako bi se izborila s traumom iz djetinjstva i smrću italijanskog dizajnera i bliskog prijatelja Giannija Versacea.