U Beogradu
81

Nele se prisjetio igranja nogometa s Bregovićem, Štulićem i drugima: Čola nije htio izlagati noge naporu

I. S.
Foto: Nova.rs/Nemanja Jovanović
Foto: Nova.rs/Nemanja Jovanović
Nele Karajlić se u novom intervjuu, između ostalog, prisjetio kako je nekada igrao nogomet sa slavnim kolegama na Košutnjaku u Beogradu i otkrio jednu anegdotu.

Tvrdi da su jednom htjeli izbaciti Gorana Bregovića s terena zato što je malo trčao.

"Onda smo svi popi*dili zato što je bilo besmisleno da jednom Bregoviću kažeš da malo trči. Bila je ta ekipa, Maksa Ćatović i ovi, igrali smo gore na Košutnjaku. Bilo je tu i raje iz Beograda koliko hoćeš. Bilo je i bivših fudbalera pa su se ovi što vole fudbal sve više pojavljivali, a mi koji imamo svirke sve manje. Na kraju od muzičarskog termina za fudbal dobiješ ozbiljan profi termin u kome Brega i ja naiđemo na osudu naših saigrača jer ne znamo da igramo fudbal. Bio je tu i Johnny Štulić. Bila je to 1995. godina, tako nešto. Od muzičara smo bili Brega, Johnny, ja, a Čola je znao stati na gol. Nije htio da izlaže svoje noge naporu", rekao je za Velike priče.

Novinar Branko Rosić je dalje pitao Neleta da li je Štulić bio najbolji nogometaš među njima.

"Johnny Štulić je bio dobar, najviše se furao na fudbal. Igrao je stalno u dresu Ajaxa, tad je već živio u Holandiji. Bio je on ovdje skoro godinu dana tada. Igrali smo na Košutnjaku, a iza nas je dolazio voždovački klan koji je imao svoj termin. Mi smo odlazili s termina, a oni dolazili. Dolazili su fudbaleri, bio je Vlada Čapljić stalno, još neki fudbaleri Želje. Jednom su fudbaleri iz naše ekipe doveli Pericu Ognjenovića. Taman što je završio u Realu, došao je da igra s nama", ispričao je.

"S vama ili protiv vas?", pitao ga je Rosić.

"Protiv nas. Ovi kad jednom izgube, sljedeći put ne žele ništa da prepuste slučaju, kao što se i američka reprezentacija zvala dream team u Barceloni, jer su vidjeli da je Jugoslavija previše zaje-ana.”