Takva su pravila
0

Neobičan razlog: Schwarzenegger svake godine Warner Brosu mora platiti jedan dolar

L. R.
Arnold Schwarzenegger (Foto: EPA-EFE)
Arnold Schwarzenegger (Foto: EPA-EFE)
Glumac Arnold Schwarzenegger svake godine mora platiti jedan dolar Warner Brosu, a razlog je nekima prilično neobičan.

Poznato je da je Arnold Schwarzenegger glumio gospodina Frezzea u filmu "Batman & Robin" iz 1997. godine, a upravo zbog te uloge godišnje daje jedan dolar Warner Brosu.

Nije tajna da glumci ponekad uzimaju rekvizite iz poznatih filmova kako bi sačuvali kao uspomenu. Tako je Schwarzenegger, među brojnim rekvizitima, odlučio sačuvati i kostim gospodina Freezea iz pomenutog filma.

Zbog preuzimanja kostima, morao je potpisati pravni ugovor u kojem se navodi da će godišnje davati simboličnu uplatu, koja u ovom slučaju iznosi jedan dolar godišnje.

Dajući studiju jedan dolar godišnje, glumac smije dugoročno zadržati kostim, ali on se još uvijek nalazi u vlasništvu studija. To znači da kada Schwarzenegger umre, kostim će se vjerovatno vratiti Warner Brosu i neće biti dio njegove ostavštine.

Filmski producent Peter Macgregor-Scott rekao je za Hollywood Reporter da je odluka da mu se odobri dugoročni najam išla čak skroz do vrha studija. Producent je istaknuo da se rekviziti skladište u slučaju da im zatrebaju za snimanje nastavka. Ipak, neke stvari ne mogu sačuvati i moraju ih uništiti.