Premijera u Veneciji
87

Nicole Kidman o scenama seksa u novom filmu: Ne želim ovo više raditi, ali sam bila prisiljena to učiniti

N. C.
Film "Babygirl" u kojem glavnu ulogu igra Nicole Kidman bit će premijerno predstavljen na Venecijskom festivalu, a riječ je o erotskoj drami.

Kidman još uvijek nije gledala "Babygirl", a nije sigurna da li će premijera festivalu u Veneciji sljedeće sedmice biti pravo mjesto za to.

Bez sumnje, film u režiji Haline Reijn prikazuje glumca u najboljem izdanju filmske zvijezde, sa šansom da odigra dublju, hrabriju izvedbu u dugometražnom filmu nego što je imala neko vrijeme. To se također uklapa u njen ukrašeni životopis i njenu dobro poznatu spremnost da preuzme projekte s iskrenim prikazima ženske seksualnosti.

"Ima nešto u meni, u redu, ovo je napravljeno za veliki ekran i da ga ljudi vide, ali onda ja kažem, to je drastično. Nisam sigurna da imam toliko hrabrosti. Napravila sam neke filmove koji su prilično eksponirajući, ali ne ovakvi", istakla je.

Slavna glumica nije sretna što je snimala scene seksa, ali je istakla da je morala to raditi.

"Nikada se nisam izvukla iz toga, stvarno. Ostavilo me iznerviranu. U nekom trenutku sam pomislila da ne želim da me se dira. Ne želim ovo više raditi, ali sam u isto vrijeme bila prisiljena to učiniti. Osjećala sam se vrlo izloženo kao glumac, kao žena, kao ljudsko biće", ispričala je.