Lična tragedija
21

Nicole Kidman završila u suzama na premijeri serije "Lioness": Govorila o gubitku majke

A. Ć.
Nicole Kidman (Foto: Instagram)
Nicole Kidman (Foto: Instagram)
Nicole Kidman prisustvovala je premijeri druge sezone serije "Lioness" u Linwood Dunn Theatreu u Los Angelesu i tom prilikom završila u suzama.
Dobitnica Oscara nedavno je osvojila nagradu za najbolju glumicu na Venecijanskom filmskom festivalu za svoj film "Babygirl", rediteljice Haline Reijns, dok je njena nova serija na Netflixu "The Perfect Couple" svojevremeno bila najgledanija.

Kidman je najavila i svoj novi film "Scarpetti", koji se temelji na knjizi Patricije Cornwell, u kojem će igrati uz Jamie Lee Curtis i Ariana DeBose. I pored ovih značajnih profesionalnih uspjeha, glumica je istaknula da nije sretna.

Na crvenom tepihu tokom svečane premijere serije "Lioness", izjavila je: "Voljela bih da je moja mama ovdje. Sve je u redu sa poslovne strane, ali bih željela da je ona tu."

Dok je to govorila oči su joj se napunile suzama, a priznala je da su joj osjećanja pomiješana.

Podsjetimo, Nicoleina majka Janelle Ann Kidman preminula je iznenada prošlog mjeseca dok je glumica bila na festivalu u Veneciji. Zbog toga je ranije napustila festival i nije mogla da preuzme svoju nagradu.

"U šoku sam i moram ići svojoj porodici, ali ova nagrada je za nju, ona me oblikovala, ona me vodila, ona me stvorila. Izuzetno sam zahvalna što mogu svima vama izgovoriti njeno ime kroz Halinu. Sudar života i umjetnosti je težak, a moje srce je slomljeno. Volim vas sve", stajalo je u pismu.