Dužna veliku sumu novca
0

Nije se pojavila na ročištu: Sud izdao nalog za hapšenje britanske starlete Katie Price

L. R.
Katie Price (Foto: EPA-EFE)
Katie Price (Foto: EPA-EFE)
Britanski sud izdao je nalog za hapšenje britanske starlete i nekadašnje manekenke Katie Price, nakon što se u utorak nije pojavila na ročištu.
Naime, Price je trebala dati izjavu o svojim finansijama pred specijaliziranim stečajnim sudom u Londonu, a sutkinja Catherine Burton je rekla da je Katie dobila "vrlo jasna upozorenja" da mora prisustvovati ročištu u utorak ili da mora imati dobro objašnjenje zašto ne može prisustvovati.

"Prema mojoj procjeni, potrebno je da sud izda nalog za njeno hapšenje. Ona nema pravi izgovor za nedolazak na ročište. Razlog njene odsutnosti danas nije bitan", navela je Burton.

Sud je također čuo da je objavljeno da je ona otputovala u Tursku. Navodno je izbrisala Instagram story na kojem jede sendvič dok uživa na odmoru.

Sutkinja Burton rekla je da nalog za hapšenje nije izdan "olako", već da je gospođa Price ponudila "djelomičnu saradnju" jer nije pružila najosnovnije informacije u vezi sa svojim bankrotima.

Inače, Price je bankrotirala po drugi put u martu ove godine zbog neplaćenog poreza u iznosu od 761.994 funti. Na ročištu u februaru, naloženo joj je da plaća 40 posto svoje mjesečne zarade od OnlyFansa.