Brojni komentari
60

Nikola Đuričko pokrenuo raspravu izjavom o muzičkom ukusu: Slažete li se s njim?

I. S.
Screenshot: Twitter
Screenshot: Twitter
Srbijanski glumac Nikola Đuričko je u emisiji "Probudi se" na Novoj S, između ostalog, govorio o muzici, a njegova izjava je bila povod za raspravu među korisnicima društvenih mreža.

"Znaš, ti ne bi pričao sa čovjekom koji sluša narodnjake niti bi on pričao s tobom, kao: 'Izvini druže, mi nemamo šta da razgovaramo jedan s drugim.' U današnje vrijeme se to doživljava kao neki radikalan stav i ja se slažem, možda i jeste, ali nama je muzika bila odrednica - šta slušaš, to znači da otprilike to čitaš, onda te filmove gledaš… Pripadaš nekoj pop kulturi i upadaš u neku grupu svoju", rekao je.

Dalje je naveo da klinci danas izgovaraju: "Od Silvane do Nirvane" te da bi i Silvana i Nirvana pošizili da su na istoj listi. Dodao je da to naprosto možda više nije toliko važno mladima.

Ova njegova izjava je pokrenula lavinu komentara na Twitteru. Neki se u potpunosti slažu s njegovim mišljenjem, dok drugi smatraju da je nije upravu.

"Đuričko lijepo kaže da je tako bilo nekada. Nije ograničeni elitista, lijepo objašnjava kako je nekada funkcionisala stvar", "Čovjek je samo naveo historijske činjenice. U čemu je problem? Vi slušajte Stoju i Konstraktu, ko vam brani", "Kakve veze ima muzika s tim šta čitam, šta gledam? Kad mi prija pustim Šemsu, ali zato odgledam 'Stranger Things', dokumentarce i raznu literaturu. Kakva generalizacija, riječi nemam", "Poslije ovog što je izgovorio zahuktala sam očima toliko jako da sam se uplašila da će mi ostati na potiljku", neki su od komentara.