Pozvala na solidarnost
107

Nina Badrić želi humanitarni koncert za unesrećene: Teško je gledati katastrofu koja je odnijela ljudske živote

N. C.
Nina Badrić (Foto: Instagram)
Nina Badrić (Foto: Instagram)
Nakon poplava koje su uzrokovale katastrofalne posljedice u dijelovima naše zemlje, oglasili su se brojni, a među njim i Nina Badrić koja je pozvala na solidarnost.

Badrić je na Instagramu podijelila fotografiju kojom poziva građane Hrvatske da pozivom pomognu unesrećenim u našoj zemlji, a potom ostavila i dirljivu poruku.

"Dragi moji ljudi iz Bosne i Hercegovine... Teško je gledati katastrofu koja vam je odnijela ljudske živote domove i napravila nesagledivu štetu i bol. Moje misli i molitve su uz sve porodice koje su izgubile svoje voljene svoje domove…", navela je.

Potom je istakla da dijeli bol sa stanovnicima naše zemlje koji je uvijek dočekaju velikim srcem.

"Bosna i Hercegovina je uvijek bila zemlja gdje sam široke duše i velikog srca dočekana i boli me vaša bol. Nudim se nadležnim institucijama da napravim humanitarni koncert kada dođe prilika za to gdje će čitav prihod od koncerta biti usmjeren prema unesrećenim porodicama. Do tada moje misli i molitve su s vama", navela je.

Podsjećamo, dijelove naše zemlje jučer su pogodile katastrofalne poplave koje su zahvatile Fojnicu, Kiseljak, Konjic, Visoko, Hadžiće, ali je najteže pogođena Jablanica. Vodena bujica uništila je naselja Donju Jablanicu i Buturović Polje.

Prema posljednjim informacijama, na području HNK je ukupno 13 poginulih u poplavama od čega je jedna osoba stradala u Buturović Polju (Konjic), a 12 njih u Jablanici. Traga se za još četiri osobe u Konjicu i šest osoba u Jablanici. Dok su tri osobe stradale u Fojnici.