Uz audiosnimak poziva
17

Objavljene fotografije iz hotelske sobe Liama Paynea: Razbijen TV, upaljač i prah na stolu

N. O.
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Društvenim mrežama dijeli se audiosnimak poziva recepcionera hotela policiji koji je prethodio smrti Liama Paynea, a argentinski mediji objavili su i fotografije iz hotelske sobe gdje se može vidjeti razbijen TV uz prah koji asocira na kokain na stolu.

Radnik na recepciji hotela u Buenos Airesu uputio je uznemirujući poziv tražeći pomoć prije nego što je pjevač Liam Payne pao s balkona. Audiosnimak paničnog poziva pojavio se danas, a nakon što je prvenstveno objavljen transkript razgovora.

Hotelski radnik je obavio dva poziva, rekavši u prvom: "Imamo gosta koji se drogirao i uništava sve u svojoj sobi. Treba nam neko da dođe".

Potom se javio nakon što je linija prekinuta, rekavši: "Ne znam da li je život gosta u opasnosti. Soba ima balkon i bojimo se da bi mogao nešto učiniti".

Rečeno je da se Payne "neredovito ponašao u predvorju hotela i da je razbio svoj laptop" prije nego što je "morao biti ispraćen u svoju sobu", prenose lokalni mediji. Stigao je u Argentinu ranije ovog mjeseca na koncert svog bivšeg kolege Nialla Horana sa svojom djevojkom Kate Cassidy.

Argentinski mediji objavili su i fotografije sobe u hotelu Casa Sur u Palermu, a ono što je najupečatljivije u prostoriji je TV s polupanim ekranom.

Još jedna fotografija koja je izazvala mnogo reakcija pokazuje sto u sobi. Tu je kutija sapuna, šibice, ostaci svijeća, aluminijska folija i rasuti prah za koji se pretpostavlja da je kokain. Također možete vidjeti upaljač i vrh limenke sa izgorjelim metalom.

Osim toga, u kadi apartmana u kojem je boravio Payne pronađeno je još ostataka svijeća i aluminijske folije, čije je dno bilo umrljano.

Paynea su pronašli mrtvog u unutrašnjem dvorištu hotela Casa Sur, nakon što je pao s trećeg sprata.