Na novoj knjizi
0

Olivera Balašević objasnila zašto je vratila djevojačko prezime

N. C.
Olivera Balašević (Foto: Facebook)
Olivera Balašević (Foto: Facebook)
Olivera Balašević, žena pokojnog Đorđa Balaševića, istakla je da nema skandala u priči oko vraćanja djevojačkog prezimena.

Naime, na Oliverinoj knjizi "Planeta dvorište", osim njenog sadašnjeg prezima, našlo se i njeno djevojačko što je zaintrigiralo javnost.

Međutim, Olivera se brzo oglasila na svom Facebook profilu te objasnila zbog čega se na omotu knjige našlo i njeno djevojačko prezime.

"Na omotu knjige koja je povod mog oglašavanja, pojavljuje se i prezime Savić, moje djevojačko, a životno prezime moje majke, koje me je čuvalo u godinama prepričanim na stranicama koje slijede… Stavila sam ga tu iz poštovanja, umjesto posvete, a pomalo i iz sujevjerja, ne baš kao zečiju šapu, prije kao krilo anđelka koji je tako savjesno bdio nad jednim kućerkom kraj Begej", napisala je.

Potom je istakla da nema nikakvog skandala, čak ni misterije oko toga, niti ičega što bi moglo da konkuriše "zadrugarima" i koroni u medijima.

"Kad te zadesi da iz nekog razlog postaneš takozvana 'javna ličnost', najčešće te poistovjete sa 'javnom svojinom', pa te tako i tretiraju. Prosto mi lakne kad vidim da nigdje niko ništa nije objavio o mojoj djeci, mojoj porodici, pa samim tim ni o meni, ili u krajnjem nedostatku tema i ovoj knjizi. Istina je da se objavljivanje vijesti svelo uglavnom na prenošenje sa nečijih ličnih objava na društvenim mrežama, ali i tu dolazi do silnih slučajnih i namjernih grešaka, malo iz aljkavosti, malo više iz zlobe", dodala je.