"Bili bi odličan tim"
44

Oprah Winfrey javno podržala Kamalu Harris pa Trump objavio pismo koje mu je poslala prije 24 godine

N. Ž.
Oprah Winfrey (Foto: EPA-EFE)
Oprah Winfrey (Foto: EPA-EFE)
Američka voditeljica Oprah Winfrey bila je jedna od govornica tokom treće noći Demokratske nacionalne konvencije gdje je podržala Kamalu Harris, a njen protukandidat Donald Trump je imao odgovor na to.

Winfrey je u svom govoru pričala o važnosti podrške za Harris i njenog potpredsjedničkog kandidata Tima Walza, a govor je bio i pun kritika za Trumpa.

Između ostalog, Winfrey je rekla da "razum govori da se treba glasati za Harris i Walza", te da će oni u politiku vratiti pristojnost i poštovanje.

U reakciji na ovaj govor, Trumpova kampanja je podsjetila na pismo kojeg je Winfrey 2000. godine uputila bivšem predsjedniku SAD-a.

Tada je poznata voditeljica na samom kraju pisma rekla da je "šteta što njih dvoje ne vode političku kampanju", te da bi bili "fantastičan tim."

Inače, Trump je ovo pismo, kao i druge poruke koje je dobio od poznatih osoba iz SAD-a, objavio u knjizi "Pisma Trumpu" (Letters to Trump, engl.) u maju 2023. godine.

Tada je Winfrey navela da poruka predstavlja njen stav iz tog vremena, kojeg je do 2016. godine, kada se Trump kandidovao i pobijedio na izborima za predsjednika SAD-a, značajno promijenila. Vrijedi istaći i da je Winfrey u prethodnih pet izbornih ciklusa podržala demokratske kandidate, odnosno Baracka Obamu, Hillary Clinton, Joea Bidena i sada Kamalu Harris.