Ostat će u pritvoru
30

Optužen za trgovinu ljudima i reketiranje: Seanu Diddyju Combsu odbijena kaucija od 50 miliona dolara

L. R.
Sean Diddy Combs (Foto: EPA-EFFE)
Sean Diddy Combs (Foto: EPA-EFFE)
Nakon što je jučer zbog optužbe za trgovinu ljudima i reketiranje uhapšen u New Yorku, reperu Seanu Diddyju Combsu odbijena je kaucija od 50 miliona dolara.
Kako pišu strani mediji, advokati muzičara zahtijevali su kućni pritvor, ograničenje putovanja i kauciju od 50 miliona dolara na sudu na Manhattanu. S tim u vezi, određena mu je zatvorska kazna.

Podsjećamo, on se trenutno suočava s optužbama za seksualno krijumčarenje i reketiranje koje su uključene u saveznu optužnicu u kojoj se navodi da je također sudjelovao u otmici, prisilnom radu, podmićivanju i drugim zločinima.

Combs (54) pojavio se na sudu u New Yorku i izjasnio se nevinim nakon što je uhapšen u vezi s optužbama u ponedjeljak navečer. Njegovo hapšenje uslijedilo je otprilike šest mjeseci nakon što su savezne vlasti koje su provodile istragu o trgovini ljudima u svrhu seksa pretresle njegove domove u Los Angelesu i Miamiju.

Kad su istražitelji pretresli njegove domove u Miamiju i Los Angelesu u martu, predmeti koje su zaplijenili uključivali su drogu, više od 1.000 bočica dječjeg ulja i lubrikanta te tri puške AR-15 s spremnikom.

Optužnica u tri tačke i na 14 stranica sadrži nevjerovatno slikovite detalje, uključujući i to da je "Combs prisiljavao žrtve trgovine ljudima na grupne seksualne radnje s njegovim saradnicima koje je nazivao 'otkačenim', dok je snimao njihove susrete. Susreti su navodno bili toliko fizički iscrpljujući za njega i njegove žrtve, koje je prisiljavao da uzimaju opojna sredstva da su svi obično dobijali intravenozne tekućine za oporavak”, navodi se u optužnici.

Combsova navodna zločinačka zavjera, navodi se u optužnici, oslanjala se "na zaposlenike, resurse i utjecaj višestranog poslovnog carstva koje je vodio i kontrolisao, stvarajući zločinački poduhvat, čiji su članovi i saradnici sudjelovali između ostalog u brojnim zločinima, seksualnoj trgovini, prisilnom radu, otmicama, podmetanju požara, podmićivanju i ometanju pravde".

Nije jasno odnosi li se optužba za podmetanje požara na tužbu njegove bivše djevojke Venture u kojoj je izjavila da je Combs navodno prijetio da će dići u zrak automobil repera Kida Cudija 2012. godine nakon što je ovaj nakratko izlazio s njom.