Novo ispitivanje
137

Ova glumica je najljepša žena na svijetu prema zlatnom rezu

I. S.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Novo ispitivanje je pokazalo da je američka glumica Anya Taylor-Joy najljepša žena na svijetu prema zlatnom rezu.

Njena ljepota procijenjena je pomoću starogrčke metode izračunavanja koja se zove zlatni rez (golden ratio). Dakle, njom se određuje fizička savršenost neke osobe. Što je lice bliže proporciji 1:1,618, to je osoba "savršenija".

Njene oči, obrve, nos, usne, vilica i oblik lica su izmjereni i najbliži su ideji starih Grka o "ženi savršenog izgleda". Posljednje ispitivanje je uradio hirurg Julian De Silva.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Anya je s rezultatom 94.66 posto zauzela prvo mjesto. Na listi su se našle i Zendaya (94.37 posto), Bella Hadid (94.35 posto), Margot Robbie (93.43 posto), Song Hye-kyo (92.67 posto), Beyonce (92.4 posto), Taylor Swift (91.64 posto), Zhang Ziyi (91.51 posto), Alia Bhatt (91.14 posto) i Nazanin Boniadi (90.89 posto).

"Anya Taylor-Joy je bila definitivna pobjednica nakon što izmjereni svi dijelovi lica u cilju utvrđivanja fizičkog savršenstva", naveo je De Silva.

Anya je rođena 1996. godine. Glumom se počela baviti 2013. Svjetsku slavu je stekla zahvaljujući Netflixovoj seriji "The Queen's Gambit". Također je glumila u filmovima "Furiosa: A Mad Max Saga", "The Super Mario Bros. Movie", seriji "Peaky Blinders" itd.