Čeka ga suđenje
36

P Diddy nema poseban tretman u pritvoru: "Tamo gdje je on nema čak ni radija"

L. R.
P Diddy (Foto: EPA-EFE)
P Diddy (Foto: EPA-EFE)
Otkako je uhapšen 17. septembra, reper Sean Combs Diddy nalazi se u pritvorskom centru Metropolitan Detention u New Yorku, a izvor blizak zatvorenicima otkrio je kako Diddy provodi vrijeme u pritvoru.
Kako navodi izvor, Diddyjev novac ne znači ništa u zatvoru te se tretira kao i svi drugi zatvorenici. P Diddy nema pristup nikakvim posebnim tretmanima u pritvoru, a ne želi gledati ni TV. Kaže kako ćer reperu sigurno biti teško u zatvoru.

"Njegov novac i bogatstvo neće mu donijeti nikakve povlastice. U federalnom sistemu je to toliko ograničeno, ne dobijate dodatne privilegije jer ste bogati. Njegovo bogatstvo mu neće pomoći ovdje", naveo je izvor.

Tvrdi da je zatvorenicima dopušteno tek nekoliko osnovnih stvari.

"Dopušteno vam je nekoliko osnovnih stvari poput odjeće i patika iz trgovine, ali to je sve. Uposlenici vrše provjere i ako pokušate napraviti zalihe, uzmu vam sve. Ljudi misle da postoje TV i radio, ali tamo gdje je on nema ničega, čak ni radija. Dobivate Bibliju i jednu knjigu sedmično", dodao je.

Podsjećamo, reper P Diddy uhapšen je 17. septembra u New Yorku, a trenutno se suočava s više od 120 tužbi protiv iskorištavanja i seksualnog zlostavljanja. Advokat Tony Buzbee koji će zastupati žrtve, naveo je da je Diddy drogirao ljude sredstvom za smirenje konja.

Međutim, reper negira sve tvrdnje, a njegov tim je čak pokušao da plati kauciju u iznosu od 50 miliona dolara kako bi Diddy bio u kućnom pritvoru, ali sud je odbio kauciju.