Tragična smrt
0

Pad Liama Paynea snimile nadzorne kamere: Zbog bitnih detalja policija istražuje hotelskog radnika

N. C.
Liam Payne (Foto: EPA-EFE)
Liam Payne (Foto: EPA-EFE)
Užasan trenutak pada Liama Paynea s balkona hotela na trećem spratu u Buenos Airesu snimljen je nadzornom kamerom, a zbog bitnih detalja policija istražuje i jednog hotelskog radnika

Bivši pjevač One Directiona poginuo je ovog mjeseca dok je boravio u hotelu CasaSur u Buenos Airesu u Argentini.

Televizijska novinarka Paula Varela tvrdi da snimci pokazuju da je pjevač pao nakon što se "onesvijestio" na balkonu, ali je otkrila da vlasti to drže u tajnosti.

Također, ona je tvrdila, u popularnoj argentinskoj TV emisiji, da je noćni radnik u hotelu CasaSur Palermo bio u fokusu istrage koja je u toku, a kojom se pokušava utvrditi ko je opskrbio pjevača drogom za koju se sumnja da je doprinijela njegovoj smrti 16. oktobra.

Paula je rekla za Socios del Espectaculo, emisiju koja se emituje na TV stanici Canal 13 iz Buenos Airesa: "Postoji snimak koji se ne pušta u medije sa scenom na balkonu gdje vidite da se Liam onesvijestio i pao sa tog balkona. Da je bio pored svog kreveta pao bi na krevet. Nije namjerno skočio. Ovaj snimak se nalazi u službenim dosijeima. Postoji momak koji je pod istragom, radio je noćima u hotelu. S Liamom je uspostavio odlične odnose. Nije poslušao naredbu uprave hotela. Da li je naredba koju nije poslušao bila da ništa ne nosi u Liamovu sobu?", navela je.

Tužioci su u izjavi nakon Liamove smrti rekli da vjeruju da je bio u "polu ili potpunoj nesvijesti" tokom "psihotične epizode" izazvane supstancom kada je pao.

Šef državne službe za hitnu medicinsku pomoć Alberto Crescenti potvrdio je da je pjevač pao u unutrašnje dvorište. Govoreći za argentinski TV kanal Todo Noticias, Crescenti je rekao: "Nekoliko minuta kasnije stigla je hitna pomoć te su potvrdili njegovu smrt".