Ima dva poremećaja
45

Pjevačica Halsey otkrila da se zbog bolesti nije mogla pogledati u ogledalo: Bila sam neprepoznatljiva

L. R.
Halsey (Foto: EPA-EFE)
Halsey (Foto: EPA-EFE)
Američka pjevačica Halsey nedavno je kako se mjesecima nije mogla pogledati u ogledalo zbog toga što jer je smatrala da ružno izgleda.

Ona je ranije govorila o tome kako su joj 2022. godine dijagnosticirani lupus i rijetki limfoproliferativni poremećaj.

"Oprostite, želim reći nešto jako teško. Razmišljam trebam li to reći ili ne. Osjećala sam se stvarno je*eno ružno sve vrijeme dok sam bila bolesna. Nisam sebe mogla pogledati. Mjesecima se nisam pogledala u ogledalo, osim kada sam trebala staviti očivo u oko. Bila sam jednostavno neprepoznatljiva. Nisam se voljela gledati. Bilo je užasno", rekla je.

Inače, Halsey je ranije objavila pjesme "The End" i "Lucky", koje otkrivaju detalje o njenim zdravstvenim problemima. Budući da ne može mnogo izlaziti, otkrila je da joj jedan od hobija u posljednje vrijeme kreiranje minijaturnih kuća za lutke.

"Kad sam bila bolesna, nisam mogla ni otvoriti kovertu, niti odlijepiti naljepnicu s stvari, a ovo je zahtijevalo od mene da budem usredotočena i pedantna sa svojom finom motorikom, koju sam stvarno željela zadržati", navela je.

Sistemski eritematozni lupus (SLE) je hronična autoimuna bolest u kojoj imuni sistem organizma greškom napada zdravo tkivo, dok su limfoproliferativni poremećaji grupa bolesti koje uzrokuju nekontrolisanu proizvodnju limfocita, vrste bijelih krvnih zrnaca.

Iako se obje bolesti "trenutno liječe ili su u remisiji", pjevačica je rekla da će ih vjerovatno imati do kraja života. Također, 2022. godine je otkrila da joj se zdravlje pogoršalo kada je bila trudna te se liječila od endometrioze, Ehlers-Danlos sindroma, Sjogrenovog sindroma i sindroma aktivacije mastocita.